avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legislatie certificat energetic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legislatie certificat energetic

Buna ziua, as dori sa ma lamuriti in legatura cu obtinerea acestor Certificate Energetice si anume: Legea 372/2005 la aliniatul (1) al art. 13 precizeaza ca in urma unei expertize energetice, un auditor energetic atestat va elibera Certificatul de performanta energetica a cladirii(apartamentului), valabil 10 ani de la data emiterii. Certificatul se elibereaza pe apartament sau pe cladire?? nu inteleg. E valabil si cel pe intreg imobilul in cazul in care doresc sa vand apartamentul? ( mentionez ca blocul abia s-a receptionat in urma reabilitarii termice in colaborare cu Primaria).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cluj_06 , utilizator 12:00, 22 Iunie 2012
In situatia in care imobilul detine imbunatatpentru reabilitare termica si eficienta energetica,ca urmare a unei executii intrteg imobil-certificatul energetic aferent imobil este suficient in situatia instrainarii unui apartament
Totodata,trebuie sa cunoasteti ca rolul certificatului energetic este strict informativ - pentru a instiinta chiriasul/cumparatorul despre gradul de modernizare al cladirii/apartamentului
Daca doriti sa vindeti apartamentul notarul este cel care face inscrisul.
Exista un P.V. cu administratia in care este specificat ca blocul a fost reabilitat.
Buna ziua,

acest cerificat energetic cine are obligatia sa-l plateasca? Cumparatorul sau Vanzatorul? Scrie si in Lege?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este nevoie sau nu de certificat energetic? ricaramurica10 ricaramurica10 E NEVOIE SAU NU DE CERTIFICAT ENERGETIC. Mentionez ca detin la tara o cladire care in actele de la cadastru figureaza ca si casa de locuit, o cladire care a ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil fara certificat energetic ContSters296710 ContSters296710 Legea 372/2005 republicata mentioneaza ca:\\" Art. 18. - (1) Certificatul de performanta energetica, denumit in continuare certificat, se elaboreaza ... (vezi toată discuția)
Certificat de performanta energetica oliviuganceanu oliviuganceanu Buna ziua, Intrebarea mea este daca la vanzarea unui imobil prin creditul Prima Casa,este valabil Certificatul de performanta energetica al cladirii(al ... (vezi toată discuția)