avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa deces sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa deces sot

In anul 2009 sotul meu a decedat. In urma succesiunii mi s-a atribuit 1/4 din masa succesorala si fiului meu 3/4, obiectul succesiunii fiind o casa cumparata de sotul meu in 1999, perioada in care eram divortati dar traiam in cincubinaj, iar ratele la aceasta casa le-am platit impreuna si mai platesc si in ziua de azi. Mentionez ca in anul 2003 ne-am recasatorit. Acum, fiul meu, sustine ca imobilul respectiv nu reprezinta bun comun si cotele succesorale nu sunt cele corecte. Succesiunea a fost facuta corect? Multumesc pentru solutia dvs!
Cel mai recent răspuns: Maris2012 , utilizator 10:27, 7 Iunie 2012
Imobilul nu a fost dobândit în timpul căsătoriei, sub acest aspect bunul nu era comun. Însă , în calitate de soţie supravieţuitoare, care aţi venit la succesiune împreună cu descendentul, cotele au fost calculate corect.
Multumesc pentru raspunsul dvs prompt. Noapte buna!
Cotele sunt corecte. 1/4 sotiei supravietuitoare si 3/4 fiului
Multumesc. Ceea ce nu pot sa-l fac insa sa inteleaga este ca aceste cote, respectiv de 1/4 di 3/4 sunt din jumatatea sotului meu....el sustine ca eu mostenesc un sfert si el trei sferturi...
Pai e corect ce zice el. Masa succesorala este formata din tot imobilul, nu doar jumatate. Imobilul este bun propriu, nu comun deci dvs. nu aveti in coproprietate nimic.

Aveti cel mult un drept de creanta. In rest nu aveti nici un alt drept de proprietate

Alte discuții în legătură

Masa succesorala si cotele acesteia calitateg calitateg Apartament cumparat cu prima sotie in noiembrie 1980 in val de 95.515 lei conf. contract constructie.Avans 29.615 lei si restul de 65.900 lei in rate cu credit ... (vezi toată discuția)
Succesiune sot supravietuitor - fiu din alta casatorie flavianda flavianda Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sotul meu - actualmente decedat - are un fiu major din prima casatorie iar inainte de ... (vezi toată discuția)
Succesiune - tatal recasatorit, decedat, sunt unicul copil ACAD ACAD Sunt fiul unic, tatal meu s-a recasatorit in urma cu mai multi ani, proprietatile pe care le are sunt pe numele lui, exclusiv(asa cred, din cat il cunosc), si ... (vezi toată discuția)