avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi succesorale

As vrea sa-mi spuna cineva ce drepturi am in urmatoarea situatie..
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 16:27, 21 Iunie 2013
Iar situatia este?
Parintii s-au despartit de 50 de ani. Tata a stat in concubinaj cu altcineva. . A decedat in 2011. Nu au avut copii. . Au cumparat un teren si au facut o casa . Fiind singurul mostenitor al tatalui meu vreau sa stiu ce drepturi am . Nu am facut succesiunea din dec 2011 de cand a decedat tatal meu. Se poate sa trec totul pe numele meu si in ce conditii? Doamna doreste acest lucru si deci nu sunt probleme. Rudele ei pot face obiectii sau sa se impotriveasca acestui lucru?
in primul rand rudele doamnei ar fi avut pretentii daca deceda doamna . Ce treaba au rudele la averea tatalui cu atat mai mult cu cat doamna doreste sa va ramana dmneavoastra ca fiu . Dezbateti intai succesiunea dupa tata , apoi mai vedeti ce va intelegeti cu doamna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire andreea.negrila andreea.negrila Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o mostenire. Tatal meu ( tata decedat) a avut un frate care a decedat, respectivul unchi a trait in concubinaj cu o ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Succesiunea,speta complicat. loredana marina loredana marina Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea,tatal meu tocmai a decedat pe data de 1.04.2010,fratele meu pe 18.02.2010 iar mama mea pe ... (vezi toată discuția)