avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare bilet la ordin 2
Discuție deschisă în Executare silită

executare bilet la ordin 2

Am si eu o problema, si poate ma ajuta si pe mine cineva . Problema mea este un bilet la ordin in valoare de 35000 ron. Acest BO mi-a fost emis de fostul meu asociat, dar a fost emis intre doua persoane fizice, a fost avalizat de catre el, si pe el au mai fost trecuti si trei giranti, unul dintre ei fiind chiar tatal lui. cum se poate executa acest BO daca el nu are nimic pe numele lui si nici girantii nu au nimic pe nume? Stiu ca parintii lui au un teren dar acest teren este un bun comun, adica nu este numai al tatalui lui. As putea sa ma leg cumva de acest lucru? Cum as putea sa-mi recuperez banii?
Va rog sa ma ajutati.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CTud , utilizator 01:07, 3 Februarie 2009
Buna ziua.

Daca exista acel teren atunci sunt sanse de rezolvare. Chiar daca acel teren este un bun aflat in proprietatea comuna a unui girant si sotiei acestuia, acest bun poate fi executat silit.
Se poate cere la instanta partajul acelui teren.
Am mai rezolvat cu succes astfel de situatii.

av. Costi Boncu
Daca biletul a fost emis de fostul dvs asociat nu inteleg de ce l-a mai si avalizat in nume propriu...iar in al doilea rand girantii nu vad ce legatura au aici...?! Raspunde doar emitentul si avalistul asa ca trebuie sa va indreptati impotriva fostului ascoiat si bunurile pe care acesta le detine (comune sau nu)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire bo Mirel1 Mirel1 Am investit un BO pentru ai recupera niste bani.Biletul avea completata data emiterii(acum 2 ani), numele firmei mele la beneficiar ,semnatura emitentului ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)