avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... de ce a omis judecatorul....?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

de ce a omis judecatorul....?

Buna ziua,in primul rind va doresc tuturor Sarbatori fericite,multa sanatate si impliniri,multumiri pentru sfaturile acordate.Am cistigat un proces cu Casa de pensii care nu mi-a recunoscut grupa 1 de munca si mi-a refuzat cererea de pensionare.Dosarul a fost depus la Casa de pensii in august,cu cerea de pensionare de la 1 septembrie.In actiunea depusa am cerut sa mi se elibereze o noua decizie luind in considerare grupa 1,ceea ce am si cistigat,dar am cerut si sa mi se acorde drepturile retroactiv de la 1 septembrie.In sentinta nu scrie ca se refuza ci pur si simplu nu se mai aminteste nimic despre acest lucru,cu toate ca in dosarul depus am specificat si si verbal.Acum ma aflu in cele 15 zile in care Casa de pensii are dreptul sa faca recurs.Va rog sa-mi spuneti ce sa fac??O zii frumoasa va doresc
Cel mai recent răspuns: emanuellen , utilizator 14:35, 3 Ianuarie 2009
trebuie sa formulati recurs pentru acel capat de c cerere asupra caruia nu s-a pronuntat instanta.
Puteti formula o cerere de revizuire pe motiv ca instanţa nu s-a pronunţat asupra unui lucru cerut, cunoscută în doctrină sub denumirea de minus petita.
Acest motiv poate fi invocat în situaţia în care instanţa a omis să se pronunţe asupra unei pretenţii deduse judecăţii, indiferent că a fost formulată printr-o cerere principală , incidentală sau accesorie .

De asemenea, având în vedere că, dispoziţiile art.281 ind.2 C.proc.civ., partea interesată poate solicita completarea hotărârii, dacă instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale,
In actiunea depusa am cerut sa mi se elibereze o noua decizie luind in considerare grupa 1,ceea ce am si cistigat,dar am cerut si sa mi se acorde drepturile retroactiv de la 1 septembrie.In sentinta nu scrie ca se refuza ci pur si simplu nu se mai aminteste nimic despre acest lucru,cu toate ca in dosarul depus am specificat si si verbal.


Trebuie sa formulati o cerere de completare a dispozitivului, deci, implicit a hotararii judecatoresti, in conditiile reglementate de art. 281 ind. 2, alin. (1) Cod procedura civila:
"Daca prin hotararea data instanta a omis sa se pronunte asupra unui capat de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidendale, se poate cere completarea hotararii in acelasi termen in care se poate declara, apel sau recurs impotriva acelei hotarari (...)."
Va aflati inlauntrul acelui termen, profitati de acest lucru!
Multumesc tare mult,ati putea sa-mi formulati cererea pentru completarea hotaririi??Va rog foarte mult.O seara minunata
Domnule Presedinte,
Subsemnata ..., domiciliata in ..., reclamanta in dosarul nr. ..., dosar in care instanta dvs. a pronuntat sentinta civila nr. ... in sedinta publica din data de ..., sentinta pronuntata in contradictoriu cu parata Casa de ..., cu sediul, in ..., in temeiul art. 281, ind. 2, alin. (1) Cod procedura civila, formulez prezenta
C E R E R E
prin care solicit instantei sa pronunte o incheiere de completare a dispozitivului sentintei civile ...
Arat ca actiunea ce a facut obiectul dosarului sus mentionat a avut un capat de cerere distinct prin care am solicitat instantei ca ..., capat de cerere asupra caruia instanta nu s-a pronuntat.
Avand in vedere temeiurile de fapt si de drept aratate mai sus, va rog respectuos sa pronuntati incheierea de sedinta astfel cum am solicitat.
Data Numele, prenumele si semnatura
Domnului Presedinte al Tribunalului...

Alte discuții în legătură

Art. 281 ind.2 cpc- mai pot sa ma prevalez de prevederile sale? Anca Puma Anca Puma Buna ziua , Avind in vedere ca am aflat de existenta acestui articol, respectiv 281 ind.2 din C.pr.c, abia dupa ce am facut apel impotriva unei sentinte ... (vezi toată discuția)
Termen de recurs BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU Buna dimineata, Respectuos va rog sa ma lamuriti, e posibil ca dupa ce prima instanta a dat o hotarare judecatoreasca cu termen de recurs in 15 zile de la ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez o diferenta de taxa de timbru? mihaiabana mihaiabana Va rog sa-mi spuneti cum pot sa recuperez o diferenta de taxa de timbru platita in plus, ceruta in concluziile scrise dar neregasita in sentinta. Va multumesc (vezi toată discuția)