avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 281 ind.2 cpc- mai pot sa ma prevalez de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 281 ind.2 cpc- mai pot sa ma prevalez de prevederile sale?

Buna ziua ,

Avind in vedere ca am aflat de existenta acestui articol, respectiv 281 ind.2 din C.pr.c, abia dupa ce am facut apel impotriva unei sentinte civile, prin care instanta de fond, nu s-a pronuntat asupra unui capat de cerere cu privire la daune cominatorii, apel care mi-a fost respins ca inadmisibil (inadmisibilitate invocata din oficiu), mai pot acum sa cer repararea acestei "omisiuni", asa cum este numita de instanta de apel , instanta, care de altfel face trimitere la acest articol, pe care precizeaza ca eu ca apelant il "aveam" la dispozitie.
Daca da, cui trebuie sa cer asta, si mai ales in ce termen?
Sau ar trebui sa inteleg ca totul este tardiv si nu se mai poate repara nimic ?
Oare o greseala a instantei de fond trebuie sa cada in sarcina justitiabilului care nu a studiat C.pr.c ???
Va rog tare mult sa ma ajutati !
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:35, 2 August 2013
Potrivit art. Art. 281 ind 2 al 1, dacă prin hotărârea dată instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în acelaşi termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în fond după casarea cu reţinere, în termen de 15 zile de la pronunţare.
In aceste conditii, nu mai sunteti in termen pentru investirea instantei cu aceasta cerere.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta materiala pt dobanzi intr-un litigiu de munca mi-au ... aidu aidu Competenta materiala pt dobanzi Intr-un litigiu de munca mi-au fost acordate niste drepturi salariale. Eu am cerut si dobanzi la aceste sume, insa instanta a ... (vezi toată discuția)
Completare hotarare jud. sofia34 sofia34 cererea de completare hotararii judecatoresti irevocabile, in ceea ce priveste cheltuielile de judecata, deoarece acestea s-au acordat doar pe sfert desi mi ... (vezi toată discuția)