avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comunicare decizie incetare CIM - motive disciplinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comunicare decizie incetare CIM - motive disciplinare

Buna ziua.
In urma unor abateri disciplinare ale unui salariat (nemotivate, alcool), s-a procedat la incetarea CIM cu art. 61. lit a din Codul Muncii - Republicat. Problema a aparut in momentul COMUNICARII. In ziua incetarii, s-a "constituit" o comisie de inmanare a deciziei de incetare din patru persoane, salariatul a refuzat sa semneze faptul ca i s-a comunicat decizia de incetare, s-a facut proces verbal a celor intamplate. S-a procedat la comunicarea deciziei prin posta cu confirmare de primire, care s-a intors, de asemenea, cu mentiunea refuzului de a primi plicul cu decizia de incetare. Ce cai legale de comunicare mai putem executa pentru inmanarea deciziei de incetare, intrucat, nefiind comunicarea efectuata, nu poate curge termenul de contestare a deciziei?
Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Florin Dragomir , Consultant resurse umane 15:29, 6 Iunie 2012
Poate doar prin intermediul unui executor judecatoresc sa incercati comunicarea deciziei ... Refuzul salariatului de a primi comunicarea privind decizia de concediere nu afecteaza cu nimic producerea efectelor respectivei decizii. Angajatorul va trebui sa faca dovada comunicarii deciziei .
Comunicarea reprezinta o garantie pentru ocrotirea intererselor salariatilor si nu poate fi inlocuita cu alte probe.
Ca urmare d-voastra urmati ati indeplit procedura legala a comunicarii deciziei de incetare .
singurul mod ce comunicare, ramane executorul judecatoresc sau, din practica, cunoasteti si alte cai?
Alte cai nu cred ca mai exista ... din cate am observat ati incercat toate posibilitatile prevazute de lege .. comunicarea personal , iar in caz de refuz de primire trimiterea prin posta cu confirmare de primire.
in caz de instanta, se poate lega in anularea deciziei, de dovada "necomunicarii" acesteia? de la data deciziei, daca trec 45 de zile, se mai poate contesta decizia in instanta?

Alte discuții în legătură

Dovada comunicare decizii desfacere contract munca ginnyy ginnyy Am un salariat care refuza semnarea de primire a deciziei de desfacere contract munca (desfiintare post) am incercat: - inmanare personal la locul de munca ... (vezi toată discuția)
Comunicare preaviz cristina69 cristina69 Buna dimineata. As vrea sa stiu in situatia in care angajatorul vrea sa comunice preavizul de concediere la angajat si acesta din urma refuza sa semneze ca a ... (vezi toată discuția)
Refuzare primire preaviz concediere-solutii? ContSters76351 ContSters76351 Buna ziua, Am un salariat care a refuzat sa primeasca preavizul de concediere. I l-am trimis prin posta dar inca nu am primit confirmarea de primire. ... (vezi toată discuția)