avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alegere reprezentant salariati, in vederea negocierii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alegere reprezentant salariati, in vederea negocierii CCM

Buna ziua,

ce se intampla daca angajatii nu arata interes pentru alegerea unui reprezentant care sa negocieze CCM cu conducerea societatii. S-a afisat un convocator prin care li se solicita angajatilor alegerea reprezentantului, s-a dat un termen de 3 saptamani, insa termenul a expirat si nu au facut nimic in acest sens. Se reia solicitarea ? Pina cand ? Sau care este pasul urmator in ce priveste CCM-ul daca nu exista reprezentant al salariatilor cu care sa se poarte negocierea.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: alina40 , utilizator 12:42, 6 Iunie 2012
Se poate face o noua convocare a salariatilor ... Art.221 (2) C.mun. dispune ca , reprezentantii salariatilor sunt alesi in cadrul adunarii generale a salariatilor, cu votul a cel putin jumatate din numarul total al salariatilor.

Din textul de lege nu reiese clar care este procedura de alegere a acestora si nici unde poate fi prevazuta ... ma gandesc daca asa ceva este posibil sa fie stipulat in Reg.Intern la sectiunea privind drepturile si obligatiile salariatilor ...
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel de unitate miruna82 miruna82 Buna ziua. Deoarece societatea are 21 de salariati, trebuie inceputa procedura de negociere a contractului colectiv de munca la nivel de unitate. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca manucristina23 manucristina23 Buna ziua, va rog ajutati-ma cu o informatie. Acum putin timp am avut control de la itm si ni s-a cerut sa prezentam ccm la nivel de unitate deoarece exista ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la peste 20 angajati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Exista vreo prevedere legala conform careia un angajator cu mai mult de 20 salariati este obligat sa incheie Contract Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)