avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata retroactiva CAS grupa II de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata retroactiva CAS grupa II de munca

Buna ziua!
As dori sa stiu in cazul in care un salariat a castigat in instanta recunoasterea grupei II de munca ( conditii speciale de munca) pentru perioada 2001-2004, daca angajatorul este obligat in vreun fel la plata retroactiva a CAS-ului( mai precis daca poate fi obligat conform art.7 , al.2, din L.263/2010 ,care spune ca " În situaţia în care se constată erori în cuprinsul declaraţiilor prevăzute la alin. (1), indiferent de
cauzele producerii acestora, şi/sau modificări ale datelor pe baza cărora se stabilesc stagiul de cotizare şi
punctajul mediu anual ale asiguratului, persoanele juridice ori fizice prevăzute la alin. (1) sunt obligate să
depună o declaraţie nominală de asigurare rectificativă la casa teritorială de pensii, respectiv la casa de
pensii sectorială unde a fost depusă şi declaraţia pe care o modifică. ").
Sau daca exista o alta cale de a se plati aceasta diferenta de la conditii normale la conditii speciale de munca.
Mentionez ca sentinta nu prevede ca angajatorul sa plateasca CAS.
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
carmen b, utilizator

Alte discuții în legătură

Vechime la societate in insolventa dorel13 dorel13 daca lucrez la o societate in reorganizare judiciara, care nu a platit nimic la buget si ma baga in somaj,acum cat este in reorganizare, stiu ca beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca, inregistrari incomplete zanazane zanazane Mi s-a omis inscrierea in cartea de munca in anul 2008 a sporului de vechime acordat prin decizie semnata de conducerea unitatii, decizie pe care o am in ... (vezi toată discuția)
Poate fi folosit, la recalculare pensiei, fluturasul cu diferentele salariale? anele2010 anele2010 In carnetul de munca al unui pensionar cumulard, o institutie a completat activitatea/salariul, pt perioada mai-august 2010 (4 luni). In septembrie ... (vezi toată discuția)