avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.

As dori sa pun o intrebare in legatura cu o situatie. Am un apartament a carei proprietara sunt doar 75% din apartament, restul apartinand altui mostenitor ( care e decedat de 4 ani). Mostenitorii celui decedat nu au facut succesiunea pana acum. In acest caz ce se va intampla cu acest sfert din apartament?

Va multumesc si astept raspunsurile d-voastra.
Cel mai recent răspuns: azalee , utilizator 10:28, 9 Iunie 2012
Cei 25% din apartament raman ai mostenitorilor coproprietarului daca au acceptat succesiunea defunctului. In niciun caz sa nu va ganditi ca va revin dvs. Dupa ce fac succesiunea poate le cumparati partea de 25% si astfel deveniti proprietar pe tot imobilul.
Daca ati dori sa aflati si alceva, puneti intrebarea mai explicit.
azalee a scris:

In acest caz ce se va intampla cu acest sfert din apartament?


Nimic. Va ramane mostnitorilor defunctului coproprietar.
Mostenitori pot fi rudele pana la un anumit grad. In lipsa rudelor sau daca rudele nu au acceptat mostenirea in termen legal, mostenirea devine vacanta si va fi culeasa de statul roman.
Daca nu sunteti mostenitor al coproprietarului, nu aveti nici o sansa sa primiti ca mostenire cei 25%, si nici sa va revina dvs. prin ... abandonare de catre adevaratii mostenitori.

Pe de alta parte, puteti oricand sa initiati un proces de partaj si sa solicitati atribuirea bunului catre dvs. cu plata catre mostenitori a valorii cotei lor. Va veti judeca in contradictoriu cu motenitorii legali ai defunctului.
Va multumesc pentru raspus.
Va multumesc pentru raspun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire unchi raluca-e raluca-e Unchiul meu din partea mamei a decedat , iar sotia dansului ( matusa mea) a decedat la interval de 2 saptamani. Unchiul si matusa nu au avut copii, iar matusa ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune catalinmail072007 catalinmail072007 Tata a decedat anul trecut. Daca eu dau in fata notarului o declaratie de renuntare la succesiune, cine beneficiaza de \"cota\" mea? Doar ceilalti doi frati ... (vezi toată discuția)
Succesiune Annamaria29 Annamaria29 Va rog frumos am o rugăminte cu privire la următoarea speţă. Cum se procedează la o succesiune la care: soţia decedează. Nu există copii. Succesiunea ... (vezi toată discuția)