avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperarea cheltuielilor de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperarea cheltuielilor de judecata

am incheiat un proces in care instanta l-a obligat pe intimat la plata cheltuielilor de judecata catre parat, adica catre mine ...(cu recurs in 15 zile, dar nu a mai fost facut)
cum pot eu sa imi recuperez acesti bani? ce pasi trebuie sa urmez?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 13:40, 6 Iunie 2012
Daca nu s-a declarat recurs, hotararea a devenit irevocabila. Trebuie sa investiti cu formula executorie aceasta hotarare, si in baza ei puteti proceda la executarea acelei sume de bani. Daca nu se va plati de buna-voie, avand un titlu executoriu, puteti recurge la executarea silita.
daca se ajunge la executare silita, eu va trebui sa suport anumite cheltuieli? sau toate cheltuielile (cu executorul) sunt suportate de cel care trebuie sa plateasca?
Va trebui sa suportati anumite cheltuieli, insa debitorul va fi obligat la plata lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata Vasile75 Vasile75 Am castigat un Recurs la Curtea de Apel Bucuresti (1) Va rog sa imi spuneti daca la Fond si la Apel am pierdut dar am castigat la Recurs, cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala. paragois paragois Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si investita cu titlu executriu,obliga paratul la plata unei sume de bani.Mergand la un executor pentru a ... (vezi toată discuția)
Partea care pierde plateste. cum ? ContSters60781 ContSters60781 Buna ziua, In cazul in care am castig de cauza in procesul in care sunt implicata acum si partea adversa este obligata la plata cheltuielilor de judecata ... (vezi toată discuția)