Am castigat un Recurs la Curtea de Apel Bucuresti
(1) Va rog sa imi spuneti daca la Fond si la Apel am pierdut dar am castigat la Recurs, cheltuielile de judecata ce mi-au fost impuse la fond si apel (inca neachitate) mai sunt valabile daca am castigat Recursul?
(2) Cum trebuie sa procedez sa oblig partea aversa sa imi achite cheltuielile de judecata dispuse in sentinta irevocabila obtinuta la Recurs?
1. nu puteti fi obligata la plata cheltuielilor din fond si apel
2. daca nu este executata hot de buna-voie, atunci va trebui sa o executati silit prin intermediul executorului judecatoresc de la domiciliul/sediul debitorului obligatiei de plata; ptr. acest lucu va trebui sa investiti cu titlu executoriu hotararea judecatoreasca
avocat Cristina Popescu
La practica minunatei noastre justitii, daca in hotararea din recurs pe care o aveti nu este specificat nimic referitor la cheltuielile de judecata din fond si apel, partea ce a castigat aceste cheltuieli poate investi cele doua hotarari si trece la executarea silita.
nu mai sunteti obligat la plata chelutileilor judiciare din moment ce ati castigat recursul. va sugerez sa faceti actiune distincta in instanta pt obtinerea cheltuielilor.