avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea din concediu pentru cresterea copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea din concediu pentru cresterea copilului dupa doi ani

Buna Ziua,

ce procedura trebuie sa urmez vis-a-vis de angajator dupa ce mi se termina concediul pentru cresterea copilului pana la varsta de doi ani( acesta mi se termina in data de 10 decembrie ac)?in cazul in care punctul de lucru al societatii la care lucram s-a desfintat exact cand am intrat in concediu de maternitate, societatea ce va face in situatia mea-mentionez ca sediul societatii este la Bucuresti si mai are puncte de lucru in tara?



multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 7 Iunie 2012
@ monicaciuc

1. Inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului va trebui sa faceti o cerere de reluare a activitatii ..

2. Daca postul s-a desfiintat , atunci la revenirea efectiva din CCC vi se va inmana instiintarea de preaviz , urmand ca la expirarea preavizului sa vi se comunice decizia de concediere ...
postul nu s-a desfintat ci punctul de lucru la care activam . pe organigrama apartin de sediu. multumesc
Daca apartineti de organigrama de la sediul social , atunci va trebui sa reveniti la munca pe acelasi post sau pe unul echivalent ..

art.10 alin.7 din legea nr.2022/2002:
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere salariata la reintoarce din concediu crestere copil alina volari alina volari Buna ziua, O salariata este in concediu de crestere copil. Daca firma a trecut printr-un proces de fuziune in acest timp, a schimbat sediul social si a ... (vezi toată discuția)
Concedierea maiastefa maiastefa Buna ziua, Daca trebuie sa ma intorc la munca din concediu crestere copil si postul meu s-a desfintat cat o sa ma mai tina la munca ?Ma mai tin in preaviz sau ... (vezi toată discuția)
Incetare cim Corina Adam Corina Adam Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoare speta: incepand cu data de 29.01.2019 ar trebui sa ma reintorc la locul de munca dupa finalizarea concediului de ... (vezi toată discuția)