avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doresc un raspuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doresc un raspuns

Buna ziua, am 41 ani locuiesc impreuna cu sotia si doi copii minori in unul din apartamentele parintilor mei,acestia in virsta de 67 ani in urma unor discutii familiare ne tot ameninta ca vind tot ce au pe numele lor;;doua apartamente,doua masini,firma in profit,doua terenuri plus depozite bancare,,doresc sa stiu daca avem vriun drept asupra bunurilor mobile si imobile tinand cont ca numele nostru nu apare in nici un act.

Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 13:32, 6 Iunie 2012
Acum nu aveţi niciun drept, însă aveţi dreptul insituit prin lege de a vă moştenii părinţii.
Prin urmare, nu-i puteţi împiedica să dispună de bunurile dumnealor.
La acest moment, cat timp parintii Dvs.traiesc, nu aveti niciun drept asupra bunurilor mobile si imobile. Ei sunt proprietari.
Dar, daca ati facut imbunatatiri, si parintii Dvs. introduc in instanta actiune in evacuare impotriva Dvs, puteti solicita valoarea imbunatatilor pe care le-ati facut la imobilul in care ati locuit. Este necesar sa faceti dovada imbunatatilor, cu chitante, daca ati achizitionat bunuri sau servicii, sau orice alte documente, care pot fi coroborate intr-un proces cu declaratii de martori.
Daca vor instraina acest patrimoniu prin vanzare, va fi foarte greu ,daca nu imposibil, sa gasiti cauze de nulitate a respectivelor acte juridice civile. In momentul de fata ei dispun in totalitate de patrimoniul lor, doar ca imi este greu sa cred ca vor vinde efectiv aceste bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imbunatatirile aduse unui imobil Dorian Negoitescu Dorian Negoitescu Îmbunătățirile aduse de un părinte în timpul vietii la apartamentul vândut prin contract de vânzare-cumpărare cu drept de abitație,intră in masa ... (vezi toată discuția)
Procura de aministrare a bunurilor !!! geoziv geoziv Vreau sa stiu daca prin Procura de aministrare a bunurilor imobile si mobile, mandatarul poate efectua vanzarea acestora ?? Multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)
Parintii vor sa ma dea afara din casa divka divka As dori lamuriri in problema mea.Locuiesc in apartamentul parintilor mei impreuna cu sotul si fiica in varsta de 2 luni.Parintii mei stau la tara,avand acolo o ... (vezi toată discuția)