avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CUM SCHIMBI NUMELE DE FAMILIE?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CUM SCHIMBI NUMELE DE FAMILIE?

SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIE CUM SE FACE?CARE SUNT DEMERSURILE?
Cel mai recent răspuns: porumbelu1992 , utilizator 11:20, 7 Iunie 2012
Puteti cere schimbarea numelui de familie pe care administrativa ( banuiesc ca nu este vorba de un divort ), in urmatorul fel, depuneti la cerere motivata la primaria careia ii apartineti insotita de urmatoarele acte:opii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui; un exemplar al MONITORULUI OFICIAL AL ROMANIEI, Partea a III-a, in care a fost publicat, pe cheltuiala solicitantului, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an; consimtamantul, dat in forma autentica, al celuilalt sot, in cazul schimbarii numelui de familie purtat in timpul casatoriei;cazierul judiciar si cazierul fiscal ale solicitantului;orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare.
Buna ziua!in cazul meu nu este vorba de divort ,sunt necasatorit si vreau sa schimb numele!daca aveti un raspuns va rog sa mi-l dati!va multumesc anticipat!
Se incepe prin depunerea unei cereri de schimbare a numelui la Starea Civila din localitatea dvs., pe care trebuie sa o trimiteti / publicati daca vi se aproba in Monitorul Oficial partea a III-a. Asa cum v-a spus si Filip Alexandru, cererea trebuie motivata.

Detalii despre procedura si acte (din care alegeti dvs. ce vi se potriveste) gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

De asemenea, in acest articol gasiti care cereri de chimbare a numelui sunt considerate intemeiate:
www.avocatnet.ro/content/art...

:offtopic:
Va rog nu mai scrieti cu majuscule, Regulamentul forumului nu permite asta. Multumesc.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume ulterior divortului lilianaelena40 lilianaelena40 Cu multumiri anticipate v-as ruga sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Am divortat in anul 2010 si am pastrat numele sotului.As dori sa stiu ce as putea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil JASMIN_MMARIA JASMIN_MMARIA pot sa schimb numele de familie al copilului meu din prima casatorie, cu numele de familie pe care-l am eu dupa a doua casatorie? (vezi toată discuția)
Schimbare nume dlovinescu dlovinescu Buna ziua. Am si eu o mica problema, doresc sa imi schimb numele de familie, dar nu stiu ce motive legale se potrivesc, cu exactitate. Numele este ... (vezi toată discuția)