avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume ulterior divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume ulterior divortului

Cu multumiri anticipate v-as ruga sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Am divortat in anul 2010 si am pastrat numele sotului.As dori sa stiu ce as putea face acum pentru a reveni la numele dinainte de casatorie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:52, 14 Septembrie 2012
Incercati pe cale administrativa ( OUG 41/2003), va trebui sa gasiti un motiv intemeiat pentru care sa faceti aceasta cerere.
Competenta de solutionare a cererilor este a presedintelui consiliului judetean, respectiv a primarului general al municipiului Bucuresti, care se pronunta prin emiterea dispozitiei de admitere sau de respingere a cererii de schimbare a numelui, în termen de 60 de zile de la primirea cererii.
La cerere trebuie anexate:
– copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
– un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, potrivit art. 10, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
– certificatele de cazier judiciar si cazier fiscal ale solicitantului;
In link aveti si exemple de cazuri in care se poate cere schimbarea numelui.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare nume surubelnita surubelnita Buna ziua! De ceva timp ma gandesc sa iau, pe langa numele de familie al tatalui, si pe cel al mamei. Nu vreau sa renunt la numele de familie actual pe care il ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie cu numele purtat in timpul casatoriei opreanmihaela opreanmihaela Buna ziua, Am rugamintea sa-mi transmiteti modalitatea de a reveni la numele dobandit in urma casatoriei;revenirea la numele de familie dinaintea ... (vezi toată discuția)
Cum se poate lua numele de dinainte de casatorie TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.sant casatorita cu sotul meu din 2009 si am luat numele lui.cum as putea sa am si numele meu cel de dinainte de casatorie?trebuie neaparat sa dam ... (vezi toată discuția)