avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii bonusari drepturi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

bonusari drepturi

Buna ziua.Am si eu o nelamurire.Sotul meu lucreaza la o firma de distributie bauturi "X", ca agent de vanzari.Aceasta firma este in colaborare cu o firma "Y", ca unic distribuitor al unui mare brand de bauturi alcoolice .Firma Y ofera agentilor anumite bonusari pentru target-uri impuse.In situatia de fata , este vorba de target-ul din luna februarie 2012, iar aceste bonusari au ajuns la firma X in luna mai 2012.Patronul firmei X a decis din propria initiativa , sa le impuna agentilor un alt target pentru bonusarile din luna februarie primite de la firma Y.Nereusind sa indeplinesca acest target nou, sotul meu nu a primit bonusarea din februarie .In acest caz , sotul meu a decis sa prezinte cererea de demisie , iar patronul firmei X spune ca daca un agent de vanzari isi depune demisia acesta nu mai are dreptul la nici o bonusare pentru care a muncit in lunile anterioare.In aceste conditii, intrebarea mea este cu ce drept refuza patronul sa dea agentului bonusarile pentru care a muncit in lunile februarie-mai, daca acesta demisioneaza sau nu?Este normal sa impuna angajatului un alt target pentru o bonusare pentru care a muncit in alta luna si pentru care normal ar fi trebuit sa fie rasplatit?Care sunt drepturile si obligatiile atat ale angajatului cat si ale angajatorului in aceasta situatie?Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Drepturi angajat bonusari g_abryela g_abryela Buna ziua.Am si eu o nelamurire.Sotul meu lucreaza la o firma de distributie bauturi \"X\", ca agent de vanzari.Aceasta firma este in colaborare cu o firma ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat vs angajator anitzaa anitzaa Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Prietenul meu lucreaza la o firma de distributie. Salariu este format dintr-o parte fixa si o parte de bonus, in functie ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj Georgian_Popa Georgian_Popa Buna seara, am lucrat la firma X in perioada septembrie 2010 aprilie 2012 ,ulterior aceasta firma a dat faliment (sau pur si simplu patronul nu a mai vrut sa ... (vezi toată discuția)