avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drept de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drept de somaj

Buna seara, am lucrat la firma X in perioada septembrie 2010 aprilie 2012 ,ulterior aceasta firma a dat faliment (sau pur si simplu patronul nu a mai vrut sa continue cu productia nu stiu exact motivul) in fine patronul de lla firma X a vorbit cu un alt patron de la firma Y cu care mai faceau afaceri impreuna sa ne preia pe noi (muncitorii) dar ne-a pus sa ne dam demisia de la el. ne-am dat demisia dupa care am continuat activitatea la firma Y dar contract la firma Y mi s-a facut in iulie 2012(deci este aceasta perioada mai -iulie "libera") acum in dec 2012 s-au mai sistat lucrarile si la firma Y si stau acasa din ianuarie( acum nu stiu daca este inchis contractul ar fi trebuit sa fiu anuntat in cazul asta nu?) dar as avea dreptul sa ies in somaj desi am perioada aia de mai-iulie in care nu am lucrat sa zic asa, deci am la firma X 20 de luni plecar prin demisie( ca asa a spus patronul de la firmaX) 2 luni stationare (sa zic asa am lucrat dar in proba cum se zice) iar din iulie pana in decembrie 2012 la firmaY am dreptul la somaj in conditiile astea. sper ca nu v-am zapacit de cap. Va multumesc anticipa, o seara placuta!

Alte discuții în legătură

Demisie "fortzata" anca13 anca13 buna ziua patronii mei au 2 firme X si Y. am o colega care este in CIC (mai are 1 an), angajata cu CIM suspendat pe firma Y. patronii au sunat-o si i-au zis ... (vezi toată discuția)
Demisia boggieuk boggieuk Buna ziua, Am o intrebare pentru dumneavoastra, lucrez la o firma care va fi preluata in decembrie de alta firma(practic isi vinde afacerea patronul la alta ... (vezi toată discuția)
Rog un sfat...semnare contract de munca gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ma confrunt si eu cu o situatie ...Am lucrat 3 ani jum la o firma srl. Patronul meu avea 2 firma X si y. Eu eram singura angajata pe firma x, ... (vezi toată discuția)