avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Buna ziua,
Am o intrebare pentru dumneavoastra, lucrez la o firma care va fi preluata in decembrie de alta firma(practic isi vinde afacerea patronul la alta firma concurenta pe acelasi domeniu).Patronu ne cere sa ne dam demisia si sa semnam alte contracte de munca cu noua firma (dar pe durata determinata, asa zisa 2 luni de proba), eu lucrez pe acelasi domeniu in firma respectiva de 3 ani, nu mi se pare corect ca firma care ne preia sa faca contract determinat cand eu am contract nedeterminat, in situatia ce pot sa fac ?Eu nu vreau sa imi dau demisia, in caz de ma da afara pot cere salarii compesatorii si somaj sau o alta modalitate daca stiti.Merci
Asa este , exista acea nesiguranta ca viitorul''paron'' sa nu mai aibe nevoie de toti angajatii de la firma la care lucrati de 3 ani....
E posibil sa fie un joc al celor doua firme iar dupa ce va dati demisia viitorul ''patron'' sa nu mai aibe nevoie de dv.
In acest sens pierdeti salariile compensatorii si dr. la somaj...astfel cum dv spuneati...
Pe de alta parte consider ca e bine sa se semneze o adeziune intre viitoru ''patron'' si angajatii firmei unde lucrati...
Practic va asigurati intr-un fel sau altul ca nu ramaneti fara job. ramane sa existe un consens si sa fie acord si respectivul ''patron''
Nu va poate obliga nimeni sa va scrieti demisia.Solutia ar mai fi ca angajatorul sa faca restructurare pe motive economice si astfel aveti dreptul la somaj.Cu demisie nu puteti beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie dupa postnatal anamihai anamihai Buna ziua Am si eu o intrebre pe data de 19 octombrie a implinit fetita mea 2 ani si urma ca dupa data de 20 sa incep din nou munca doar ca firma la care am ... (vezi toată discuția)
Patronul ma pune sa-mi dau demisia marianbeta marianbeta Patronul ne-a anuntat sa ne dam demisia de la firma respectiva precum ca ne angajeaza la alta firma cu aceleasi drepturi pe care le avem acum .Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac ca sa am dreptul la somaj? gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Am si eu o problema si as avea nevoie de cateva sfaturi. De 2 ani si jumatate lucrez la o firma de telefonie, fara intrerupere. De la 1 mai 2009 ... (vezi toată discuția)