avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patronul ma pune sa-mi dau demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patronul ma pune sa-mi dau demisia

Patronul ne-a anuntat sa ne dam demisia de la firma respectiva precum ca ne angajeaza la alta firma cu aceleasi drepturi pe care le avem acum .Mentionez ca aceste doua firme fac parte dintru-n singur Concern (Companie).As vrea sa stiu daca acest lucru e legal sau nu si ce se poate intampla daca nu-mi dau demisia, as dori sa mai stiu daca mai e valabil transferul in interes de servici de la o firma la alta.
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 11:13, 29 Iunie 2010
Patronul dvs. incearca o smecherie ieftina de a scapa de angajati.Nu semnati demisia deoarece nu beneficiati de somaj, asteptati ca angajatorul sa aiba initiativa .
1. Nu este legal ca paronul sa va solicite demisia pentru ca prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
2. Nu stiu ce vi se poate intampla daca nu va dati demisia (pentru ca nu stiu ce este in capul patronului), dar stiu ce vi se poate intampla daca va dati demisia:
a) nu beneficiati de masuri active de combatere a somajului
b) nu puteti beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.
3. Institutia transferului nu mai este prevazuta in C. muncii. Din cate stiu eu, singurul act normativ care reglementeaza transferul este Legea 188 din 1999 ( in cazul functionarilor public).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. firma la care lucrez ne obligă să ne dăm demisia ... 2006 2006 Buna ziua. Firma la care lucrez ne obligă să ne dăm demisia deoarece se face trecerea de la o firma la alta,dar este același patron. Ei spun că nu vor ... (vezi toată discuția)
Demisia boggieuk boggieuk Buna ziua, Am o intrebare pentru dumneavoastra, lucrez la o firma care va fi preluata in decembrie de alta firma(practic isi vinde afacerea patronul la alta ... (vezi toată discuția)
O alta firma robby8329 robby8329 daca patronul la care lucrez si-a facut o alta firma si pe cea actuala vrea sa o lichideze eu sunt obligat sa fac cerere de demisie ? din cate cunosc , daca ... (vezi toată discuția)