avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda administrativa ,amenda penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda administrativa ,amenda penala?

sal,acum 4 ani am primit o amenda cu caracter administrativ in valoare de 1000 lei pe care nu am platito.azi am primit o instiintare cu titlul de executare silita in care specifica termenul de 15 zile pentru plata amenzi.marea mea nedumerire este de ce scrie in executare amenda penala si nu administrativa.
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 21:48, 6 Iunie 2012
Faceti contestatie la executare sau la titlu, depinde ce ati primit Executarea amenzii administrative se prescrie intr-un termen f. scurt de 1 an .
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
avvalentina, utilizator
Punerea în executare a dispoziţiilor prin care s-a aplicat sancţiunile prevăzute de art. 18 indice 1 C. pen, respectiv amenda cu caracter administrativ prevăzută la art. 91 C. pen se face conform dispoziţiilor prevăzute la art. 441 indice1 coroborat cu disp art. 442 Codul de procedură penală cere prevede: (1)Amenda judiciară se pune în executare de către organul judiciar care a aplicat-o.
(2)Punerea în executare se face prin transmiterea unui extras de pe acea parte din dispozitiv care priveşte aplicarea amenzii judiciare organului care potrivit legii, execută amenda penală.

Art. 425 C.pr.pen(1) "Persoana condamnată la pedeapsa amenzii este obligată să depună recipisa de plată integrală a amenzii la instanţa de executare, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.
(3) În caz de neîndeplinire a obligaţiei în termenul arătat la alin 1, sau de neplată a unei rate, instanţa de executare comunică un extras de pe acea parte din dispozitiv care priveşte aplicarea amenzii organelor competente, în vederea executării amenzii potrivit dispoziţiilor legale privind executarea silită a creanţelor fiscale şi cu procedura prevăzută de aceste dispoziţii."
Termenul de prescripţie a creanţei fiscale este de 5 ani.

Sfatul meu este să achitaţi această amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala maria-m maria-m amenda penala in val de 20000 ron se poate plati in rate ,persoana respectiva care a primit amenda este salariat si are un magazin. (vezi toată discuția)
Condamnat cu amenda penala- in ce termen trebuie achitata? catalina300989 catalina300989 Sotul meu a primit o amenda penala data de judecatorie.Imi puteti spune in cat timp trebuie platita de la data de cand sa dat decizia? Multumesc! (vezi toată discuția)
Neplata amenda penala in termenul stabilit in comunicare elenaulmeanu elenaulmeanu buna ziua, ce se poate intampla daca nu este platita o amenda penala in termenul stabilit prin decizie judecatoreasca? (vezi toată discuția)