avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat cu amenda penala- in ce termen trebuie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat cu amenda penala- in ce termen trebuie achitata?

Sotul meu a primit o amenda penala data de judecatorie.Imi puteti spune in cat timp trebuie platita de la data de cand sa dat decizia? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: catalina300989 , utilizator 13:35, 18 Iunie 2012
Art. 425 cod procedură penală- Punerea în executare a amenzii penale:

Persoana condamnată la pedeapsa amenzii este obligată să depună recipisa de plată integrală a amenzii la instanţa de executare, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.

Când cel condamnat se găseşte în imposibilitate de a achita integral amenda în termenul prevăzut în alineatul precedent, instanţa de executare, la cererea condamnatului, poate dispune eşalonarea plăţii amenzii, pe cel mult 2 ani în rate lunare.

În caz de neîndeplinire a obligaţiei în termenul arătat în alin. 1 sau de neplată a unei rate, instanţa de executare comunică un extras de pe acea parte din dispozitiv care priveşte aplicarea amenzii organelor competente, în vederea executării amenzii potrivit dispoziţiilor legale privind executarea silită a creanţelor fiscale şi cu procedura prevăzută de aceste dispoziţii.
multumesc frumos pt raspuns...stiam si eu ca este vorba de 3 luni de la comunicare,dar am zis sa mai cer si parerea altcuiva.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala maria-m maria-m amenda penala in val de 20000 ron se poate plati in rate ,persoana respectiva care a primit amenda este salariat si are un magazin. (vezi toată discuția)
Neplata amenda penala in termenul stabilit in comunicare elenaulmeanu elenaulmeanu buna ziua, ce se poate intampla daca nu este platita o amenda penala in termenul stabilit prin decizie judecatoreasca? (vezi toată discuția)
Amenda penala.În cât timp trebuie achitatã? Mclaud Mclaud Salut .. Un prieten apropiat a fost Prins fara permis pe drumurile Publice Drept umare asta e sentinta : Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În ... (vezi toată discuția)