avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 118/1990
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 118/1990

Buna ziua

Am si eu o nelamurire. De curand am primit pentru bunicul meu confirmarea ca a fost luptator in rezistenta anticomunista si ca beneficiaza de drepturi conform legii 118/1990. Problema este ca atat bunicul cat si bunica sunt morti si nu au beneficiat niciodata de aceasta lege. Intrebarea este daca eu in calitate de nepot pot obtine vreun drept in numele lui. Despagubiri materiale ma refer.
Cel mai recent răspuns: catzic , utilizator 09:18, 3 Februarie 2009
În cazul persoanelor decedate si beneficiare ale Decretului-lege nr.118/1990, urmasii acestora au dreptul la pensie de
urmas în conditiile legii, cu luarea în calcul a vechimilor stabilite potrivit prezentului decret-lege.
Sa inteleg ca am aceste drepturi? Precizez ca eu sun singurul mostenitor deoarece si tatal meu este decedat
Daca sunteti mostenitor al bunicului dvs, atunci beneficiati de acest drept prevazut de Decretul-lege nr.118/1990.
prin decretul lege 118/1990 am dreptul la locuinta repartizata de consiliile locale......Eu stiu ceva si de teren.....dar nu am gasit nicaieri sa scrie ceva despre asta.......va rog sa ma lamuriti si pe mine.
In Decretul-lege nr.118/1990 nu este prevazut asa ceva ...:(

Alte discuții în legătură

Respingerea calitatii de beneficiar al decret lege 118/1990 t_andreea t_andreea Comisia pentru constatarea calitatii de luptator in rezistenta anticomunista i-a acordat meritul de luptator in lupta anticomunista bunicului mamei mele. Mama ... (vezi toată discuția)
Calitatea de luptator in rezistenta anticomunista sierra sierra Buna! Am niste nelamuriri si m-am gandit sa intreb niste persoane care sunt cel mai in masura sa-mi raspunda sau sa-si dea cu parerea. Probabil v-ati dat ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 si pentru prozonierii de razboi ? allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Prevederile legii 221/2009 statueaza ca [i]\"Prezenta lege se aplică şi persoanelor [b]cărora le-au fost recunoscute drepturile prevăzute de ... (vezi toată discuția)