avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto cu victima, despagubiri
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto cu victima, despagubiri

Buna seara,
Am avut un accident de masina din vina mea din care a rezultat o victima spitalizata. Victima a stat 12 zile in spital. In urma accidentului i-au fost tasate cateva coaste care a trebuit operate. Omul e bine acum fiind acasa in covalescenta. Problema mea intervine acum din partea copiilor lui care i-mi cere o suma foarte mare despagubire. Nu am aceasta suma. Ma ameninta ca ma da in judecata. Tinand cont ca aveam asigurare valabila RCA in care sunt asigurati si eventuale-le victime care este procedura ca in caz de despagubiri sa le plateasca asigurarea? Pot fi eu obligat sa platesc aceste despagubiri cerute daca am aceasta asigurare? Din discutia cu medicul acest om trebuia sa se opereze la coloana acum ceva timp dar nu a vrut. Accidentul produs de mine i-a agravat aceasta stare. Pot cere asemenea expertiza pentru o eventuala proba instanta. Va rog sa-mi dati si alte detalii care ma pot ajuta in aceasta problema.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:10, 9 Iunie 2012
Victima accidentului dumneavoastra trebuie sa primeasca despagubirile materiale si morale de la asiguratorul RCA. Acum depinde daca a facut plangere penala impotriva dumneavoastra si s-a constituit parte civila in procesul penal sau va merge intr-o instanta civila sa solicite aceste despagubiri. Dumneavoastra oricum nu puteti fi obligat la plata.
Bineinteles ca in cadrul procesului, fie el penal sau civil, este necesara si o expertiza medico-legala, mai ales ca aveti si acele informatii privind afectiuni preexistente.
Sfatul meu este sa va adresati unui avocat.
Cine i-mi poate recomanda un avocat bun in Constanta pe aceasta speta?
Buna seara,

Nu va poate recomanda nimeni un avocat intrucat, potrivit regulamentului de postare, in forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cei care intreaba si cei care raspund iar reclama nu este permisa.

Accesati link-ul de mai jos si contactati un avocat sau mai multi prin intermediul datelor de contact de la profilul de consultant al acestora.
www.avocatnet.ro/content/con...

Succes!

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victima monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In urma cu 3 zile sotul meu a fost implicat intr-un accident cu o victima.Pe un drum national a oprit pentru a se asigura si s-a incadrat la ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni! PGRazvan PGRazvan Salut, am accidentat o femeie pe trecerea de pietoni si are o fractura la mana, intrebarea mea este daca pot sa-i platesc despagubirile la femeie cu asigurarea ... (vezi toată discuția)
Victima unui accident rutier cu autor necunoscut isi plateste spitalizarea?! alina_25 alina_25 Mergand cu autobuzul am dat pste o persoana care mi-a zis ca a avbut un accident de masina in urma caruia sa ales cu un pcioor fracturat . cand s-a dus la ... (vezi toată discuția)