avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Majorare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Majorare salariu

Buna ziua,

Sunt angajata unui ong iar de la 1 martie ni s-a mărit salariul conform H.G. 1225, acum angajatorul (preşedintele asociaţiei) care şi-a dat demisia în luna ianuarie şi revenind în luna aprilie în asociaţie nu i-a în considerare mărirea din luna martie. "Sugerându-ne" să trimitem ştatul de funcţii din luna ianuarie care nu prevede mărirea. Ce se poate face în această situaţie şi cum am putea noi ca salariaţi să procedăm?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 7 Iunie 2012
Hg nr.1225/2011 prevede doar majorarea salariului minim brut pe tara .. daca salariile avute inainte de intrarea in vigoare a acestui act normativ erau sub minim , atunci nu are cum sa decida modificare lor ... daca modificarea s-a facut prin act aditional , de asemenea , nu are cum sa decida unilateral modiifcarea acestora.
Salariul era sub minimul pe economie pentru studii superioare şi ni s-a spus să fie aduse la "zi", s-a făcut act adiţional şi s-a înregistrat în revisal.
Incepand cu 01.01.2011 nu mai exista coeficienti de ierahizare, astfel incta angajatorul este obligat sa acorde numai salariul minim pe economie indiferent de studiile necesare pentru postul ocupat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pentru angajat studii superioare Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog frumos, cine poate sa-mi precizeze, si eventual cu trimitere catre actele normative, cat a fost salariul minim obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)
Salariul minim? diferentieri studii superioare? calin_andrei calin_andrei Buna seara, Stie cineva cat este in momentul de fata salariul minim pe economie? Si daca (mai) sunt diferentieri la acest salariu pentru cei cu studii ... (vezi toată discuția)
Salarul minim/economie Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu Buna ziua! este adevarat ca nu se mai folosesc indici la calculul salarului si nu mai exista diferente intre cei cu studii superioare si cei fara, din 2012 ... (vezi toată discuția)