avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concediu de odihna

Va rog sa ma lamuriti cu o problema: un functionar public intra in concediu de maternitate pe la jumatatea anului. Cum ii socotesc dreptul la zilele de concediu de odihna ? Includ si perioada de concediu de maternitate sau nu ? va intreb deoarece in Legea 188/1999 nu se expliciteaza aceasta problema si nici in Legea 250/2003. Conform Legii 188/1999 concediul de maternitate constituie suspendare de drept. Ii acord totusi zile de concediu de odihna si pentru aceasta perioada ?
Va rog un raspuns urgent, va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:12, 7 Iunie 2012
Eu recomand urmatoarea formula de calcul pentru concediul de odihna:
nr de zile de co la care are drept salariatul/ 366 nr de zile calendaristice din a.c. x numarul de zile calendaristice de la inceputul anului pana la data suspendarii CIM( raportului de serviciu).
In conditiile in care CIM( raport de serviciu) , a mai fost suspendat pe diverse motive pana la data solicitarii concediului de odihna, se scad si aceste suspendari .
multumesc pentru raspuns, formula de calcul a c.o o cunosc, deci dupa parerea dv. orice suspendare se scade din zilele de c.o ? chiar daca este vorba de concediu de maternitate care de fapt este un concediu medical ? in conditiile unui concediu medical normal nu se scad zilele de concediu
Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat
.Art. 145 din codul muncii.

(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual s....................................., si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Va dau un exemplu;
Sa presupunem ca salariatul are drept la 25 zile de co pentru anul 2012
In perioada 01.01.2012 a avut contractul de munca suspendat pentru 15 zile pentru concediul medical
Data solicitarii concediului de odihna este 13 iunie ac.
Durata concediului de odihna= 25/366*(164-15)=10,17=10 zile
164 nr de zile calendaristice de la inceputul anului pana la data solicitarii concediului de odihna
15 nr zile de concediu medical
Legea functionarului public, Legea 188/1999 prevede ca un concediu medical nu este suspendare, deci concediile medicale nu se scad din zilele lucrate, deci in exemplul dat de dv. nu se scad 15 zile din cele 164 lucrate
Concediul de odihna, se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata intr-un an calendaristic. :)

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa concediu de crestere copil? Viorel-Gabriel Viorel-Gabriel Buna ziua. Am nevoie de o solutie legala cu privire la o problema privind concediul de odihna.Sunt bugetar,in cadrul MAI, din 2003, cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna maria033 maria033 buna ziua ,sunt salariata si in iulie ar trebui sa intru in prenatal pot sa imi iau si concediul de odihna inaintea prenatalului?cam cate zile ar fi?o sa ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ciuspirel ciuspirel va rog daca ma puteti ajuta pentru rezolvarea unei probleme!un angajat are concediu medical 120 de zile,pentru stabilirea concediului de odihna sa ia in calcul ... (vezi toată discuția)