Crăciun fericit tuturor!
Zilele trecute am primit comunicarea hotarârii judecătoreşti (primă instanţă). Eu cerusem şi cheltuieli de judecată pe lângă anularea unei decizii. În hotărâre nu se specifică de cheltuielile de judecată acolo la sfârşit după sintagma"În numele legii hotărăşte"... E spus acolo doar: admite contestaţia formulată de petentul cutare în contradictoriu cu cutare. Dispune anularea deciziei nr. cutaredint data de emisă de... Cu recurs, pronunţată în data de...
În deschidere se menţionează că: prin cererea înregistrată la data de, petentul a chemat în judecată pe, pentru anularea deciziei nr... emisă de... să se constate nulitatea acestei decizii şi cheltuieli de judecată.
Ce trebuie făcut în acest caz pentru că vreau şi cheltuielile de judecată care n-au fost deloc mici pentru mine.
Vă mulţumesc frumos.
Dacă prin hotărârea dată instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în acelaşi termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în fond după casarea cu reţinere, în termen de 15 zile de la pronunţare (art.281 ind.2 alin.1 C.proc.civ.).
De asemenea, in cazul în care instanţa a omis să se pronunţe cu privire la cheltuielile de judecată solicitate, partea se poate plânge şi pe calea apelului sau a recursului ori a revizuirii întemeiate pe art.322 pct.2 C.proc.civ.
Vă mulţumesc tare mult. La mulţi ani şi sărbători fericite tuturor. La mulţi ani încă odată pentru doamna Ioana (care este tare frumoasă şi amabilă că mi-a răspuns) cu ocazia zilei onomastice care va veni nu peste mult timp
Am dat un raspuns si un model orientativ de cerere in sectiunea "drept administrativ", topicul "de ce a omis judecatorul...".
Pentru ca cererea dvs. sa fie admisa este imperios necesar sa o trimiteti in termenul de 15 zile de la comunicarea hotararii judecatoresti!