avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata programului de lucru in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata programului de lucru in preaviz

buna ziua.

va rog sa-mi spuneti daca in preavizul legal, dupa demisie si pana la incetarea contractului de munca, conform legii, programul de lucru este normal (cel stipulat in contract) sau este mai scurt cu cateva ore.

multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:47, 28 Iulie 2012
1. Perioada de preaviz face parte din CIM, este perioada de vechime in munca si programul de lucru este cel prevazut in CIM.

2. Daca in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern aveti o prevedere care spune ca in preaviz se lucreaza mai putine ore atunci se aplica aceasta prevedere.
in contractul de munca nu sunt specificate detalii referitoare la durata zilei de lucru in preaviz.
ce spune legea in acest caz ? ziua de lucru va avea acelasi numar de ore ca si inainte sau exista exceptii ?

multumesc.
Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.
multumesc mult.
ce inseamna "C.I.M" ?
contract individual de munca ?

Alte discuții în legătură

Nr de ore de munca in perioada de preaviz dan_xcm dan_xcm In perioada de preaviz, poti sa stai mai putin de 8 ore de munca la serviciu? (vezi toată discuția)
Orele lucrat in preaviz flaviuscl flaviuscl buna ziua! va rog daca se poate sa-mi spuneti si mie cate ore se lucreaza pe perioada preavizului,tinand cont de faptul ca sunt angajata cu norma intraga(8 ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru in perioada de preaviz botezatuion botezatuion Buna ziua! In cazul demisiei, in cele 20 de zile de preaviz, am dreptul la program de lucru redus la jumatate de norma? Daca da, in baza carui ... (vezi toată discuția)