avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nr de ore de munca in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nr de ore de munca in perioada de preaviz

In perioada de preaviz, poti sa stai mai putin de 8 ore de munca la serviciu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 30 Mai 2014
Depinde de patron, dar s-ar putea sa nu-ti plateasca orele lipsa
In perioada preavizului salariatul are toate drepturile si obligatiile stipulate in CIM, inclusiv respectarea programului normal de lucru. Daca in CCM sau Regulamentul intern sunt prevederi care ajuta salariatul demisionar cu un program de lucru mai mic, atunci raspunsul este afirmativ.
Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

Reducerea timpului de munca pe durata preavizului este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un salariat aflat in preaviz de concediere sa lucreze doar 4 ore? cristina69 cristina69 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti daca in perioada preavizului de concediere salariatul poate (la cerere) sa lucreze doar 4 ore, avand in vedere ca nu exista ... (vezi toată discuția)
Orele lucrat in preaviz flaviuscl flaviuscl buna ziua! va rog daca se poate sa-mi spuneti si mie cate ore se lucreaza pe perioada preavizului,tinand cont de faptul ca sunt angajata cu norma intraga(8 ... (vezi toată discuția)
Durata programului de lucru in preaviz muadib muadib buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca in preavizul legal, dupa demisie si pana la incetarea contractului de munca, conform legii, programul de lucru este ... (vezi toată discuția)