avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Orele lucrat in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Orele lucrat in preaviz

buna ziua! va rog daca se poate sa-mi spuneti si mie cate ore se lucreaza pe perioada preavizului,tinand cont de faptul ca sunt angajata cu norma intraga(8 ore),dar am fost data in preaviz fiind insarcinata conform art.65 alin.1 din codul muncii? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: flaviuscl , utilizator 22:29, 25 Iunie 2015
1. Perioada de preaviz vechime in munca si face parte din contractul individual de munca (CIM).

2. Ca urmare in perioada de preaviz veti respecta programul de lucreu prevazut in CIM (8 ore pe zi).

3. Daca in Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern (R.I.) al unitatii este prevazut un alt program de lucru pe perioada de preaviz atunci9 respectati aceste prevederi.
Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. .

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

Reducerea timpului de munca pe perioada preavizului este psobil;a numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post remenyseg remenyseg Buna ziua. In perioada preavizului pentru desfiintare post angajatul are dreptul de a absenta 8 ore/zi de la programul unitatii pentru a-si cauta loc de ... (vezi toată discuția)
Concediere cu sau fara salarii compensatorii babuinu2002 babuinu2002 Buna ziua, As dori sa stiu clar daca in cazul concedierii pe motive de desfiintare a postului daca se dau sau nu salarii compensatorii. (vezi toată discuția)
Nr de ore de munca in perioada de preaviz dan_xcm dan_xcm In perioada de preaviz, poti sa stai mai putin de 8 ore de munca la serviciu? (vezi toată discuția)