avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere cu sau fara salarii compensatorii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere cu sau fara salarii compensatorii

Buna ziua,
As dori sa stiu clar daca in cazul concedierii pe motive de desfiintare a postului daca se dau sau nu salarii compensatorii.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 14 Octombrie 2012
1. In cazul concedierii se acorda salarii compensatorii daca acestea sunt prevazute in Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al unitatii (R.I.).

2. Cand ati semnat contractul individual de munca (CIM) trebuia sa luati la cunostinta si de CCM si de R.I.
Va multumesc,
Mai am o intrebare

In acelasi caz de concediere, am dreptul la ore libere pentru a imi cauta alt loc de munca ? Am inteles ceva de 4 ore.
Reducerea timpului de munca in perioada de preaviz este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajtorului, in reg.intern al acestuia sau in c.i.m.

In lipsa unor astfel de mentiuni, timpul de munca pe durata preavizului este cel inserat in c.i.m. De exemplu, daca aveti trecut in c.i.m. 8 ore.zi , in preaviz veti sta tot 8 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare cu preaviz DonHuan DonHuan As vrea sa intreb si io,daca bag lichidare cu preaviz,eu sunt obligat sa mai lucrez 8 ore sau numai 4 pentru as cauta in cele 4 ore un alt loc de munca? (vezi toată discuția)
Desfiintare post remenyseg remenyseg Buna ziua. In perioada preavizului pentru desfiintare post angajatul are dreptul de a absenta 8 ore/zi de la programul unitatii pentru a-si cauta loc de ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere draguf draguf buna dimineata ! am primit preaviz incepand cu data de 06.06. 2011 si mi lau prezentat pe data de 08.06.2011. Eu stiu ca in perioada de preaviz ai dreptul sa ... (vezi toată discuția)