avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidare cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidare cu preaviz

As vrea sa intreb si io,daca bag lichidare cu preaviz,eu sunt obligat sa mai lucrez 8 ore sau numai 4 pentru as cauta in cele 4 ore un alt loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 21 Octombrie 2012
Nu mai este valabila prevederea veche cu reducerea timpului de lucru. Trebuie sa lucrati normal pe toata perioada de preaviz, aveti toate drepturile de salariat pe aceasta perioada.
Puteti sa va luati zilele de concediu de odihna ramase, daca e cazul.
In preaviz durata timpului de munca este cea prevazuta in c.i.m. , daca in ccm aplicabil angajatorului, in reg.intern al cestuia sau in c.i.m. nu este prevazut altceva.

In speta, daca in c.i.m.este prevazut un timp de munca de 8 ore.zi , atunci acesta este timpul de munca pe care il veti sta in perioana de preaviz la serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere cu sau fara salarii compensatorii babuinu2002 babuinu2002 Buna ziua, As dori sa stiu clar daca in cazul concedierii pe motive de desfiintare a postului daca se dau sau nu salarii compensatorii. (vezi toată discuția)
Ore lucrate preaviz patriciapur patriciapur Buna ziua, Daca mi-am dat demisia cu preaviz de 20 de zile, in zilele de preaviz sunt obligata sa lucrez 8 ore sau 4? Multumesc (vezi toată discuția)
Restructurare post LIDEEAoffice LIDEEAoffice Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: -la firma se face restructurare de post din motive financiare; -in CIM sunt prevazute 20 de zile de ... (vezi toată discuția)