avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... delapidarea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

delapidarea

in cazul in care s-a descoperit la o asociatie de proprietari ca administratorul a delapidat asociatia cu o suma de bani , s-a judecat pe penal a primit condamnare de 1 an cu suspendare si obligatia inculpatului la plata sumei prejudiciate , acum este in recurs pentru a cere o noua expertiza si tototdata a facut recurs si parchetul cred ca pentru marirea pedepsei , ii poate da o pedeapsa cu executare?iar in cazul in care administratorul asociatiei nu are nimic pe numele sau ce se poate intampla? cum se v-a recupera prejudiciul?nu are nici pensie , nici un venit...
Cel mai recent răspuns: lory34 , utilizator 22:01, 27 Ianuarie 2013
Fiind dat faptul că a declarat recurs şi procurorul, este posibilă modificarea pedepsei, care ar putea fi şi închisoare cu executare. Regula este că în propriul apel , parţii nu i se poate crea o situaţie mai grea.
Dacă nu are bunuri proprii, se pot urmări bunurile comune cu alte persoane ( aflate in coproprietate sau în proprietate în devălmăţie cu soţul/soţia , dacă exista astfel de bunuri. Acestea se vor partaja, la solicitarea creditorilor, pentru a se urmări cota din bunurile ce aparţin debitorului.
Dacă nu există nici astfel de bunuri, se urmăresc veniturile. Dacă nu sunt nici venituri, se va aştepta să apară ....
Dacă se va menţine pedeapsa cu suspendarea executării, iar debitorul , nu va plăti , cu rea credinţă, la solicitarea creditorilor, beneficiul suspendaării executării se poate revoca, iar condmanatul va fi încarcerat.

recursul s-a terminat in noiembrie 2012 , a primit o pedeapsa de 2 ani cu suspendare conditionata si plata sumei de 131.000 ron , problema este ca nu are de unde sa-i puna , am uitat sa precizez ca in anul 2009 apartamentul pe care il detinea ni l-a vandut mie si sotului(fiica si ginere)., se poate cere in instanta anularea actului de vanzare-cumparare, astept raspuns.multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de condamnare- lamuriri familistu familistu În baza art. 2151 al. 1 Cod Penal cu aplicarea art. 3201 Cod Procedură Penală condamnă inculpatul A.P.S la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Delapidare cu prejudiciu de 10.000 lei- care pot fi consecintele? ContSters255057 ContSters255057 care pot fi consecintele cele mai grave a unei persoane care comite ,,delapidare ,, cu o dauna de 100mil lei vechi neavand posibilitate de a reanapoia bani si ... (vezi toată discuția)
Descifrare sentinta penala ANCA-ELENA ANCA-ELENA buna seara tuturor va rog mult imi puteti deslusi urmatoarea sentinta pentru fosta administratora de bloc. care este urmatoarea: Solutie: În baza art.2151 ... (vezi toată discuția)