avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... descifrare sentinta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

descifrare sentinta penala

buna seara tuturor va rog mult imi puteti deslusi urmatoarea sentinta pentru fosta administratora de bloc. care este urmatoarea:

Solutie: În baza art.2151 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen. pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, condamnă pe inculpata NICULAE CORNELIA la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare. În baza art.291 C.pen., cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen. pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, condamnă inculpata NICULAE CORNELIA la o pedeapsă de 1(unu) an închisaore. În baza art.33 lit.a şi art.34 lit.b C.pen. contopeşte pedepsele aplicate, în final va condamna inculpata NICULAE CORNELIA la pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 (doi) ani închisoare. În baza art. 81 Cod penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicată inculpatei NICULAE CORNELIA pe o durată de 4 ani, termen de încercare stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. În baza art.71 C.pen. interzice inculpatei drepturile prevăzute de art.64 lit.a, teza a 2-a şi b C.pen. şi în baza art.71 alin.5 C.pen. suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 359 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 83 Cod penal privitor la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, aspecte ce se vor comunica în scris acesteia. Admite, acţiunea civilă formulată de partea civilă Asociaţia de Proprietari nr.777 Constanţa. În baza art. 14 şi art. 346 Cod procedură penală raportat la art. 998 şi art.999 Cod civil, obligă pe inculpata NICULAE CORNELIA la plata sumei de 34.459,49 lei daune materiale către partea civilă Asociaţia de Proprietari nr.777 Constanţa. În baza art.193 C.pr.pen. obligă inculpata NICULAE CONELIA la plata sumei de 1.500 lei cheltuieli judiciare, reprezentând onorariu apărător către Asociaţia de Proprietari nr.777 Constanţa. În baza art. 191 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpata NICULAE CONELIA la plata sumei de 2.340 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 03.06.2011.
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 22:52, 3 Iunie 2011
Inculpata NICULAE CORNELIA, a fost condamnata la 2 (doi) ani închisoare.cu suspendare si 4 ani, termen de încercare .
Totodata a fost obligata la plata unor despagubiri, in sumele prevazute in sentinta
A fost condamnata la o pedeapsa rezultanta de 2 ani, pedeapsa care a fost suspendata conditionat.A fost obligata la daune materiale , cheltuieli judiciare catre stat si cheltuieli de judecata catre partea civila.
Daca nu sunteti multumiti de pedeapsa puteti face recurs in 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă.
Aceeasi Marie dar cu alta palarie...
Da, domna administrator a savarsit infractiunea de delapidare pentru care a primit o pedeapsa de doi ani .In concurs cu infractiunea de delapidare a comis si infractiunea de uz de fals, in forma continuata ( adica mai multe actiuni , in baza aceleiasi hotarari infractionale), pentru care a primit pedeapsa de 1 an.Cele 2 pedepse aplicate celor 2 infractiuni concurente, s-au contopit, dupa regulile art. 33-34( concursul de infractiuni), aplicandu-se pedeapsa cea mai grea dintre ele.Instanta a considerat ca inculpata poate beneficia de suspendarea pedepsei, in baza art. 81 Cod penal ( adica nu va merge in penitenciar, ci va sta acasa).La cei 2 ani de condamnare, conform legii, se mai adauga inca 2 ani, care impreuna cu cei 2 ani-pedeapsa aplicata, alcatuiesc termenul de incercare.Termenul de incercare presupune ca cel condamnat, desi nu se afla in inchisoare, el va trebui sa se supuna unor cerinte, sa nu incalce anumite reguli impuse si sa nu mai comita alte infractiuni, sa-si achite cheltuielile civile, in caz contrar, acest beneficiu-suspendarea pedespei, ar putea fi revocata si condamnata va executa restul de pedeapsa in penitenciar, alaturi de noua pedeapsa , pentru noua infractiune.Pe langa pedeapsa principala inculpatei i-au fost aplicate si unele pedepse accesorii( interzicerea unod drepturi) , care insa au fost de asemeena suspendate, intrucat , conform unui principiu al dreptului, accesoriul urmeaza soarta principalului.
Inculpata este obligata la plata daunelor materiale si a cheltuielilor judicaire efectuate de partea civila , Asociatia .
Sentinta poate fi atacata cu recurs in termen de 10 zile.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
ContSters181996, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicare decizia instantei, va rog GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Va rog sa imi spuneti solutia finala in cazul lui T.I. - nu inteleg daca este cu executare sau cu suspendare Va multumesc!!! Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Solutionare proces batoaga batoaga Buna ziua, In urma procesului care am avut parte, s-a solutionat dupa cum urmeaza: Solutie: În temeiul art. 2151 alin 1 c.p. cu aplicarea art 41 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu ce inseamna aceste articole penale si daca este condamnat sau nu.sau ce putem face sa il ajutam.multumesc inairina inairina Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: 1. În baza art. 293 alin. 1 C.pen coroborat cu art. 3201 alin.7 C.p.p., condamnă pe inculpatul ............., ... (vezi toată discuția)