avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere personala

Buna ziua,

Un salariat este casatorit si are un copil..Sotia acestuia are dintr-o casatorie anterioara un copil..Salariatul poate beneficia de deducere pentru acest din urma copil?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: daria63 , utilizator 16:44, 7 Iunie 2012
Am gasit in Codul fiscal:..'ART.56...Norme metodologice..Pentru copilul minor provenit din căsătorii anterioare, dreptul de a fi preluat în întreţinere revine părintelui căruia i-a fost încredinţat copilul sau unuia dintre soţi care formează noua familie, conform înţelegerii dintre aceştia, indiferent dacă s-a făcut o adopţie cu efecte restrânse şi chiar dacă părinţii fireşti ai acestuia contribuie la întreţinerea lui prin plata unei pensii de întreţinere. Plata unei pensii de întreţinere nu dă dreptul la preluarea în întreţinere a copilului, părintelui obligat la această plată.

Acum stiu ca intra la deducere dar ca si documente justificative trebuie sa aduca adeverinta de la tatal natural al copilului ca nu este in intretinerea lui?...ca nu beneficiaza el de deducere?
Multumesc
Inteleg ca copilul este in intretinerea mamai; deci adeverinta o ia de la mama (actuala sotie).
Multumesc, dar nu am specificat ca si mama este in intretinerea actualului sot care beneficiaza de deducere...intre timp m-am edificat ca mama are o Hotarare judecatoreasca care ii incredinteaza copilul spre crestere..si atunci este ok...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere suplimentara adacris adacris Buna ziua, intrebarea mea este: pentru un angajat care plateste pensie alimentara , noi ca angajator putem sa-i acordam deducerea suplimentara pt aceiasi copii ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pentru minor in intretinere anamaria26 anamaria26 Buna ziua, Fiti amabili, in urma divortului copilul minor se afla in intretinerea mamei; aceasta depune la angajator declaratia contribuabilului prin care ... (vezi toată discuția)
Deducere ptr copil jeaurel jeaurel Sunt divorțat...avem custodie comună. Copilul are domiciliul la fosta...plătesc pensie de întreținere 25% din venit...Va rog daca se poate....am dreptul ... (vezi toată discuția)