Buna ziua, intrebarea mea este: pentru un angajat care plateste pensie alimentara , noi ca angajator putem sa-i acordam deducerea suplimentara pt aceiasi copii pt care plateste lunar pensia mai sus mentionata ?
Multumesc anticipat!
Da, se poate daca copilul/copii nu este "trecut la deducere" la celalalt parinte.
Binenteles ca este obligatoriu ca parintele care plateste pensia alimentara sa nu fie decazut din drepturile parintesti printr-o hotarare judecatoreasca.
Pentru copilul minor aflat in intretinerea parintilor sau a tutorelui, deducerea personala se acorda integral unuia dintre parinti, conform intelegerii dintre acestia, respectiv tutorelui.
Pentru copilul minor provenit din casatorii anterioare, dreptul de a fi preluat in intretinere revine parintelui caruia i-a fost incredintat copilul sau unuia dintre soti care formeaza noua familie, conform intelegerii dintre acestia, indiferent daca s-a facut o adoptie cu efecte restranse si chiar daca parintii firesti ai acestuia contribuie la intretinerea lui prin plata unei pensii de intretinere.
Plata unei pensii de intretinere nu da dreptul la preluarea in intretinere a copilului, parintelui obligat la aceasta plata.
Deducere ptr copil
jeaurel
Sunt divorțat...avem custodie comună. Copilul are domiciliul la fosta...plătesc pensie de întreținere 25% din venit...Va rog daca se poate....am dreptul ... (vezi toată discuția)
Deduceri din salariu
cris_deo
Buna seara. Platesc o pensie de intretinere de 300 de lei copiilor mei care stau cu sotia cu care sunt in divort si as vrea sa stiu in legatura cu deducerile ... (vezi toată discuția)