avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce fac daca plec din tara si in acest timp mi se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce fac daca plec din tara si in acest timp mi se comunica citatia?

am o intrebare am intentat divort inca nu mia venit citatia dar as vrea sa plec din tara pt doua luni ce fac daca in acest timp imi vine citatia
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:09, 11 Iunie 2012
Puteti sa verificati pe portalul instantelor de judecata pentru a vedea termenul de fond...Daca sunteti in imposibilitate de a va prezenta puteti sa acordati unei persoane sau unui avocat mandat special pntru a va reprezenta in instanta
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
Nu este o idee buna sa se prezinte avocatul sau mandatarul dvs deoarece in acest caz dosarul de divort se va suspenda.

Procedura divortului este singura prcedura judiciara in care partea trebuie sa fie prezenta personal sa isi sustina cererea, mai ales ca sunteti reclamanta.

Dar daca inca nu a venit citatia si dat fiind ca de la 1 iulie este vacanta judecatoreasca cel mai probabil ca termenul dvs de judecata va fi in toamna prin septembrie-octombrie.

Verificati pe portalul instantelor de judecata la instanta la care ati depus cererea si acolo va apare termenul de judecata.
multumesc pt sfat am cautat in portalul instantelor inca nu este trecuta pe lista citatia intre timp sotul ma ameninta ca cere custodia minorului ce as putea face ca sa nu poat sa faca plangere ca eu daca plec din tara ar putea sa ma bage la abandon o pot face pe mama mea mandatar sau ce pot face alceva va rog dati mi un sfat
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
elisabeta_46, utilizator
Ar fi trebuit ca pe portalul instantelor deja sa va apara dosarul si termenul de judecata intrucat apare de pe o zi pe alta.

In cazul dvs nu se pune problema unui abandon de familie.

Custodia minorului va fi una comuna, ramane de stabilit prin instanta la care dintre parinti va fi domiciliul acestuia.

Cel mai bine ar fi sa consultati si un profesionist in domeniu care sa va lamureasca toate aspectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate divorta fara mine? ContSters199181 ContSters199181 Am si eu o intrebare dar pentru a putea primi un raspuns cat mai exact trebuie sa va povestesc pentru a ma face inteles.Am plecat din tara,in Italia acum o ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa uneia din parti DORYN80 DORYN80 Buna ziua! As avea si eu nevoie de ajutor pentru o prietena cu privire la un divort. Persoana despre care va vorbesc in 1995 s-a casatorit in tara si ... (vezi toată discuția)
Divort geo6004 geo6004 Buna ziua, Prin avocat, am facut cererea pt divort, in luna septembrie 2010.Pana la aceasta data nu am primit nicio citatie si nu cunosc termenul pentru prima ... (vezi toată discuția)