avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate divorta fara mine?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate divorta fara mine?

Am si eu o intrebare dar pentru a putea primi un raspuns cat mai exact trebuie sa va povestesc pentru a ma face inteles.Am plecat din tara,in Italia acum o luna sotia a spus ca vrea sa bage divort...se poate declara divortul si stabili custodia copilului in lipsa mea?Copilul are 9 ani,ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:13, 19 Martie 2011
Da, se poate.
Ce sfat doriti? Daca nu vreti sa divortati va trebui sa va prezentati la termenele procesuale pentru a contracara afirmatiile sotiei. Pe de alta parte....dragoste cu sila...Daca sotia vrea sa divorteze....ce sens are sa va opuneti? Oricum, daca ati plecat...probabil ca stiti de ce.
Nu imi dau seama ce sfat doriti.
Divortul se poate desfasura si fara prezenta dv.Ar trebui sa veniti in tara si sa consultati un avocat,sau sa mandatati pe cineva sa va reprezinte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
anditaru, utilizator
Vreau sa divortez nu o pot forta sa ramanem casatoriti dar eu cum pot afla daca ea a cerut divortul sau nu?Daca vorbesc cu un avocat de la noi din localitate el imi poate spune daca a inaintat cererea de divort sau nu?Ce se poate intampla daca nu ma prezint?Va multumesc pentru raspunsuri!
Da, un avocat se poate interesa la arhiva instantei din localitatea unde sta sotia, daca a introdus actiunea. Dar sii dvs. puteti verifica pe internet www.just.ro la portalul instantelor de judecata. Gasiti instanta si accesati sectiunea dosare, scrieti la reclamant numele sotiei si la obiectul litigiului divort si veti afla.
Daca nu va prezentati :
-instanta poate sa desfaca casatoria din culpa exclusiva a dvs.,
-sa incredinteze minorul mamei,
-sa stabileasca o pensie de intretinere in favoarea minorului fie la venitul dvs. realizat din Italia daca sunteti angajat cu forme legale iar daca nu, la venitul minim pe economie din tara si sa fiti obligat la plata acesteia de la data introducerii actiunii,
-de asemenea puteti fi obligat la cererea reclamantei la plata cheltuieilor de judecata. D
De asemenea, daca nu va prezentati , nu veti putea avea un program stabilit de vizita al minorului prin aceeasi hotarare judecatoreasca si va trebui ulterior sa promovati o actiune separata pentru stabilirea unui program de vizita daca nu va intelegeti amiabil cu mama minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori si un eventual partaj ContSters293525 ContSters293525 Buna ziua,se implinesc 90 zile de cand sotia a parasit domiciliul conjugal,a depus actele de divort actualmente traind in concubinaj cu alta persoana. Eu ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj si custodia copilului vladutepes vladutepes Buna! Sunt Vlad si as vrea sa va intreb cu ce ma aleg daca divorteaza sotia mea. Suntem casatoriti de peste 2 ani si avem si un copil de 1 an si 8 luni. E ... (vezi toată discuția)
Soția a părăsit domiciliul conjugal împreună cu fetița. eu vreau copilul copilul lângă mine, ce este de făcut? Dmc2908 Dmc2908 Bună ziua am și eu rugăminte și o problema. Sotia a plecat de acasă de 3 zile împreună cu fetita noastră de 2 ani și nu dorește sa se mai întoarcă. ... (vezi toată discuția)