avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

In cazul unui divort la notar de comun acord,in privinta partajului trebuie facuta vreo notificare legalizata? Mentionez ca exista si un credit pentru cumpararea unui imobil care se va vinde. In privinta ratelor trebuie facem ceva scris?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:34, 8 Iunie 2012
Divortul este separat de partaj.
La notar se va rezolva strict problema starii civile, daca in cauza nu este vorba despre copii minori. Veti stabili ce se intampla cu numele dobandit prin casatorie.

Intai rezolvati problema divortului si apoi puteti discuta despre partaj. Insa daca bunul comun se va vinde nu veti avea ce partaja ca si activ, ci doar pasivul (datoriile/ratele bancare).
In acest caz puteti face un partaj voluntar, care insa este separat de actiunea de divort.
Multuesc!

si totusi oricat de amiabil ar fi ,ramane tot divort ,nu e nevoie de stabilit niste hotarari oficiale privind bunul comun luat prin credit bancar?

interesele celor doi se mai pot schimba intre timp.
Eu am inteles ca bunul se va vinde destul de curand. Ceea ce e si recomandat cat relatiile sunt relativ bune.

Ca sa faceti un partaj trebuie sa impartiti bunul. Adica nu doar sa luati niste hotarari in legatura cu el, hotarari care privesc modul de administrare.

Prin partaj se sisteza starea de devalmasie caracteristica casatoriei.
investitia e mare ,cred ca va fi destul de greu sa recuperezi ,poate dura chiar si ani in conditiile actuale,inca nu e locuibila,care ar fi sfatul d-voastra?
Adresati-va tot notarului in legatura cu partajul daca si in aceasta privinta santeti de acord,si acesta o sa va lamureasca.

Alte discuții în legătură

Sfaturi-divort iade iade Buna ziua tuturor, Va cer un sfat pentru a evita neplacerile, pe scurt: sunt in prag de divort, vrem ca totul sa se termine cat mai repede si fara prea mare ... (vezi toată discuția)
Partaj apartment credit imobiliar veronica82 veronica82 Buna ziua, Sunt in discutii cu sotul meu pentru divort si partaj si problema principala este un apartament luat dupa casatorie printr-un credit imobiliar ... (vezi toată discuția)
Divort MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Va rog sa-mi comunicati care sunt modalitatiile de rezolvare pentru urmatoarea speta. Doi soti doresc sa divorteze si au impreuna un apartamet (luat cu credit ... (vezi toată discuția)