avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare teren

Am solicitat intabularea unui teren,dintr-o localitate dintr-un judet din nordul tarii, pentru care exista titlu de proprietate pe numele unei persoane defuncte in prezent.Exista de asemenea succesiune facuta la notar, acum 19 ani in urma decesului, in care a fost trecut si terenul respectiv.Mi s-a spus ca se face intabularea terenului intai pe numele decedatului si apoi o alta intabulare pe numele succesorilor. Este corect? Se poate face un act pe numele unui defunct?Daca succesiunea este in regula de ce sa se procedeze astfel?mentionez ca informatiile sunt din localitatea respectiva.Am intrebat la alte birouri de cadastru, din alte judete si mi s-a spus ca intabularea se face pe numele succesorilor.Eu ce sa cred?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Anca Brinzaru , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 14:35, 15 Iunie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati facut precizarea esentiala daca proprietarul terenului a notat titlul de proprietate la OCPI?
Daca la OCPI nu exista intabulat dreptul de proprietate asupra terenului in favoarea proprietarului defunct,este normal ca pentru a exista legalitate in documentele notate ,initial sa se intabuleze dreptul de proprietate al proprietarului actualmente decedat si ulterior in baza actului notarial sa se intabuleze dreptul de proprietate in favoarea mostenitorului acestuia.
Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar terenul nu a fost intabulat pe numele defunctului.
Au fost platite doar impozitele anuale.
Nu credeam insa ca are vreun rost emiterea unui act pe numele unui defunct.
De ce totusi in alt judet sepoate proceda "prescurtat" , facandu-se o singura intabulare pe numele succesorilor?
In sfarsit, daca dv spuneti ca asa este normal sa se procedeze, vom proceda in consecinta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
partea cu intabularea pe defunct este doar partiala. nu v-a explicat destul de clar. se intocmenste o singura documentatie de catre un topograf autorizat in care se solicita intabularea terenului, intai pe defunct - pt ca el este pe titlul de proprietate si apoi in baza Cert. de mostenitor se solicita intabularea pe mostenitori! dar totul se intampla intr-o singura documentatie la care se depun si titlul si CM.la receptia lucrarii se va deschise foaie de carte funciara pe numele mostenitorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Indiviziune aledical aledical BUNA ZIUA; AVEM UN TEREN SI VREAU SA FACEM IESIREA DIN INDIVIZIUNE ,CE ACTE AVEM NEVOIE ? CIT DUREAZA? CIT COASTA? UN DE SE FACE? (vezi toată discuția)
Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)