avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract donatie

DE CINE POATE FI ATACAT UN CONTRACT DE DONATIE?
Exista situatii in care are aceeasi valoare ca si c/v?
Contractul de donaţie poate fi atacat , după decesul donatorului , de către moştenitorii rezervatari, în vederea reducţiunii liberalităţilor excesive şi care depăşesc cotitatea disponibilă.
Donaţia poate fi , de asemena, revocată, de către donator, însă doar în condiţii şi pentru motive strict şi limitativ prevăzute de lege( de exemplu, pentru neîndeplinirea sarcinilor) . .
Donaţiile nu prea pot avea valoarea unui contract de vc , însă invers se poate, de pildă, există şi donaţii deghizate sub forma unei vânzări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat un contract de vanzare-cumparare de un copil din prima casatorie? elenabul elenabul Buna seara, Am o mare dilema... daca fac un contract de vanzare cumparare intre sotul meu si fiul nostru cu interdictie de instrainare in favoare noastra ar ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cristina cioploiu cristina cioploiu Buna ziua, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare casa cu bunica mea(casa bunicii), acest act poate fi contestat in istanta de catre fiicele sau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, strabunica mea mi-a dat apartamentul prin donatie ... Andreeaseceleanu06 Andreeaseceleanu06 Bună ziua, Strabunica mea mi-a dat apartamentul prin donatie cu uzufruct viager lipsit de sarcini și obligații, aceasta are 3 copii ei pot ataca acest act? (vezi toată discuția)