avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este prevazut undeva?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este prevazut undeva?

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare.In timpul desfasurarii activitatii la locul de munca este prevazut in codul municii cumva ca un salariat ar avea dreptul la o pauza de 5 minute la un interval de 2 ore lucrate?Va pun aceasta intrebare deoarece la locul de munca unde imi desfasor activitatea s-au desfiintat pauzele de tigara,iar angajatii imi tot spun ca acesta este dreptul lor,la fiecare2 ore o pauza de 5 minute,in care ei pot face orice.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:53, 8 Iunie 2012
nu exista , doar daca prevedeti expres in regulamentul intern pauza de tigara sau alta titulatura
Daca lucrati intr-o institutie, acest lucru este trecut in informarile primite de la cel care se ocupa de protectia munci si care totodata sunt afisate. Daca lucrati la privat...verificati cand ati facut protectia munci( care se face anual sau semestrial), daca este mentionat.


Prin acele pauze eu nu inteleg dreptul de a merge la fumat, ci de deconectare de la activitatea depusa.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
gmancila, utilizator
Nu exista nicaieri prevazuta o astfel de pauza.
Daca veti "sapa" destul de mult in legislatia privind protectia muncii, veti gasi ceva foarte vag, de genul obilgarii angajatorului sa acorde pauze daca sunt necesare pentru siguranta in munca.
Dar nimic concret.
in CCM nu este prevazuta nici o astfel de pauza de tigara.deci se poate acorda sau nu,nu este nici o ilegalitate in acest fapt.In CCM nu este prevazuta decat pauza de 30 de minute,legala,dar nu se specifica ca aceasta poate fi fractionata,dar nici nu scrie ca nu poate fi.Unitatea la care lucrez(privat)este prevazuta cu fumoar,deci...Nu stiu ce sa fac.In centrala am sunat si nimeni nu spune nici ca-i alba nici ca-i neagra...
30 minute este pauza de masa care nu este inclusa in durata normala a muncii ( 8ore)
fumoarul transforma- l intr=o sera cu florii

Alte discuții în legătură

Timp de lucru zinca zinca Buna ziua! Am o mare rugaminte la dumneavoastra si sper sa ma ajutati. lucrez intr-un Car si postul meu este de casier incasator deci toata ziua mea de lucru ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa in timpul orelor de lucru ionut005 ionut005 buna seara!lucrez intr-o companie cu program normal de 8 ore ceea ce nu inteleg este ca incep dimineata la 8:30 si termin programul la 17:00. pauza de masa ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa szade szade Daca functionarii publici au programul de munca de la orele 8-16,nu au dreptul la pauza de masa?Daca da,va rog sa-mi spune-ti si la cate minute au dreptul. In ... (vezi toată discuția)