avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor

pot obtine custodia copilului de 3 ani eu traind in concubinaj cu mama lui ??
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:41, 8 Iunie 2012
Puteţi obţine custodia dvs., doar în condiţiile în care demonstraţi că acest lucru ar fi în interesul copilului, şi că, dacă minorul ar avea domiciliul la celălalt părinte, interesele lui ar fi preicilitate. Regula este custodia comună şi exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi.
Se poate ,dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa poate sa hotărasca ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
Banuiesc ca santeti tatal natural al copilului.
In prezent custodia comuna este regula. Adica parintii - casatoriti sau nu - hotarasc de comun acord in tot ceea ce priveste cresterea, educarea, sanatatea minorului.

In discutie ramane a se stabili doar domiciliul minorului, adica cu ce parinte va locui acesta pe viitor dat fiind faptul ca parintii lui nu mai locuiesc impreuna.

O custodie exclusiva nu cred ca puteti obtine decat pt motive fff temeinice, ceea ce ar echivala aproape cu o decadere a mamei diin drepturile parintesti.

Cred insa ca puteti incerca sa stabiliti locuinta minorului la dvs, cu conditia sa aveti o locuinta stabila si adecvata cresterii si supravegherii acestuia.
Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia,personal nu mi se pare ca o decadere din drepturile parintesti.




Sincer nici mie nu mi se pare, dar asta este motivarea instantelor si asta invata judecatorii la seminarele de pregatire in legatura cu custodia exclusiva.

Si eu opinez ca sunt 2 institutii diferite decadea si custodia exclusiva, dar va trebui sa ii convingem si pe judecatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totala tata Axy9 Axy9 Buna! Sotul meu are un copil din casnicia anterioara si ar dori sa obtina custodia totala.Printre motive ar fi mediul toxic in care traieste copilul ( consum ... (vezi toată discuția)
Acordare custodie de buna credinta ana2015 ana2015 Buna seara. Ce se intampla si cum se procedeaza cand o mama(necasatorita cu celalalt parinte) vrea sa acorde custodia minorului tatalui acestuia? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Custodia totala gabriella42 gabriella42 Buna ziua. Numele meu este Gabriela si am o intrebare la Dvs... In ce termeni se obtine custodia totala a unui nou nascut de care tatal nu se ingrijeste??? (vezi toată discuția)