avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia totala

Buna ziua. Numele meu este Gabriela si am o intrebare la Dvs... In ce termeni se obtine custodia totala a unui nou nascut de care tatal nu se ingrijeste???
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 21:00, 11 Decembrie 2014
Conform noilor dispozitii in materie, regula este custodia comuna. Totusi, daca aveti motive intemeiate si pe care puteti sa le probati, instanta este cea care decide.

Art. 398 NCC

Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.

Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator

nu cred ca o puteti obtine numai pe motiv ca il neglijeaza. oricum puteti obtine stabilirea domiciliului minorului la dvs
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului negrau negrau buna ma numesc negrau marius sunt un om care lucreaza mult si as vrea sa ma lamureasca cn si pe mn cum pot castiga custodia fetitei mama ei este cand cu unu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori dinculeanudeliadenisa dinculeanudeliadenisa cum se castica custodia totala a copilului in varsta de 11 luni?tatal vrea copilul dar nu are nici conditii pentru intretinere (vezi toată discuția)
Acordare custodie de buna credinta ana2015 ana2015 Buna seara. Ce se intampla si cum se procedeaza cand o mama(necasatorita cu celalalt parinte) vrea sa acorde custodia minorului tatalui acestuia? Care sunt ... (vezi toată discuția)