avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

buna ma numesc negrau marius sunt un om care lucreaza mult si as vrea sa ma lamureasca cn si pe mn cum pot castiga custodia fetitei mama ei este cand cu unu cand cu altu si nu lucreaza nicaieri ce sanse as avea
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 20:44, 18 Ianuarie 2015
Conform dispozițiilor in materie, regula este custodie comuna. Puteti solicita stabilirea domiciliului micuței la Dvs, încercând sa convingeți instanta ca este in interesul micuței sa va Ocupați Dvs de ea. Autoritatea părintească doar de catre un părinte se stabileste de catre instanta daca exista motive întemeiate. Depinde si de probatoriul administrat in instanta, astfel încât sa convingeți instanta ce este mai bine pentru minor.

Art. 398 NCC
Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia totala gabriella42 gabriella42 Buna ziua. Numele meu este Gabriela si am o intrebare la Dvs... In ce termeni se obtine custodia totala a unui nou nascut de care tatal nu se ingrijeste??? (vezi toată discuția)
Hârtie semnată la notar (promisiuni în caz de divorț) Andreea Dara Andreea Dara Buna ziua am o prietena care vrea sa divorteze dar sotul nu vrea, el tot ii spune sa se impace ei au si un copil de 7!luni, Ea vrea sa ii mai acorde o sansa ... (vezi toată discuția)
Custodie Larisa iosiv Larisa iosiv Am un copil de 5 ani in custodie comuna domiciliu la mine(mama), fara program stabilit de vizite...tatal nu a venit sa vada copilul de 2ani jumatate, si nu a ... (vezi toată discuția)