avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hârtie semnată la notar (promisiuni în caz de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hârtie semnată la notar (promisiuni în caz de divorț)

Buna ziua am
o prietena care vrea sa divorteze dar sotul nu vrea, el tot ii spune sa se impace ei au si un copil de 7!luni, Ea vrea sa ii mai acorde o sansa doar daca el accepta sa faca o hartie la notar, cum ca, renunta la custodie, ( sa nu aive pretentii sa vada copilul fara cineva supravehgeat) si sa ii acorde divortul in cazu in care nu respecta ceea ce el promite. E posibil asa ceva e legal?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este posibil asa ceva,e atat de prapastioasa ideea încât imi e greu si sa va explic de ce nu se poate.

Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Categoric NU!
In primul rand asupra exercitarii autoritatii parintesti partile nu pot dispune, doar instanta decide!
In al doilea rand, acordul la divort nu poate fi smuls!
Va multumesc pentru raspunduri din pacate nu reusesc sa o conving sa vorbeasca cu un avocat, imi spune ca un divort in instanda sureaza 5-10 ani.
Stimata doamna,

Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte in sensul juridic absolut este o exceptie in sistemul de drept romanesc si se poate realiza conform Art. 398 NCC doar:”dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi” dhiar si atunci „Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.„

Apreciind că interesul superior al minorului a fost respectat, instanţa va consfinţi învoiala părţilor cu privire la exercitarea autorităţii părinteşti, care va reveni, în exclusivitate mamei – tatăl păstrând dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia, potrivit art. 398 alin. 2 C.civ
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Dna din pacate prietena dvs este informată eronat și se pare ca nici nu dorește un sfat de specialitate.Probabil isi doreste sa ramana "agata" în relația respectiva si cauta fel de fel de justificări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna sau exclusiva? Victoria2222 Victoria2222 buna ziua, as dori sa va intreb : in conditiile in care tatal vine in vizita la minor si incepe sa faca scandal: cearta, injuraturi la adresa mea..pot avea ... (vezi toată discuția)
Custodie comună fără drept la vizită, domiciliul copilului la mama (stabilită în germania). cum se poate obține custodia totală? Lidia2907 Lidia2907 Buna ziua am o fetita in varsta de 5 ani care a rezultat dintr-o relație de concubinaj in urma unui proces care l-am avut în 2016 instanță a hotărât: ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului negrau negrau buna ma numesc negrau marius sunt un om care lucreaza mult si as vrea sa ma lamureasca cn si pe mn cum pot castiga custodia fetitei mama ei este cand cu unu ... (vezi toată discuția)