avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Suma retinuta din garantia de participare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Suma retinuta din garantia de participare

Va rog sa imi transmiteti un punct de vedere cu privire la urmatoarea speta:
Un ofertant a formulat contestatie cu privire la rezultatul unei proceduri ,solicitand reevaluarea intregii oferte castigatoare pe mai multe considerente.CNSC a admis in parte contestatia solicitand intocmirea unui alt raport al procedurii dupa ce se va solicita o clarificare castigatorului declarat si a respins solicitarea cu privire la reevaluarea intregii oferte ca fiind neintemeiata.In aceasta situatie, autoritatea contractanta va retine suma din garantia de participare conform art.278.1, alin 1,lit.b din OUG 3402006?Este o suma semnificativa ca valoare si daca nu se respecta prevederea legala este imputabila autoritatii contractantee. Fiind o contestatie admisa in parte, nu stiu care esta interpretarea corecta.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 13:24, 11 Iunie 2012
Verificati, daca in Decizia CNSC nu se specifica "respinge contestatia ca nefondata" nu se poate retine suma de la 278^1, conform modificarilor aduse de Legea 279 la OUG 34.
In situatia dvs. nu cred ca e cazul, tinand cont ca a fost admisa in parte contestatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie publica-punere in aplicare a deciziei cnsc andr_georgi andr_georgi Va rog sa-mi raspunedeti ca eu nu stiu daca este legal sau nu modul cum a procedat o autoritate contractanta si anume Am participat la o licitatie publica ... (vezi toată discuția)
Hotarare ce modifica total decizia cnsc lemontee lemontee Buna ziua, La o procedura de achizitie publica de prestari servicii, o societate a fost desemnata castigatoare, s-a depus contestatie la CNSC, care le-a ... (vezi toată discuția)
Prelungirea garantiei de participare IUSTINA PETECUTA IUSTINA PETECUTA Va rog sa imi tansmiteti un punct de vedere asupra urmatoarei situatii: In urma Deciziei CNSC ,autoritatea contractanta trebuie sa solicite o clarificare cu ... (vezi toată discuția)