Buna ziua,
Imi puteti spune va rog, daca o societate poate face plangere penala impotriva unei persoane fizice pe care a imprumutat-o cu o suma de bani?
Intre parti exista un contract de imprumut incheiat la notar, in care se specifica datele de restituire a sumei. Persoana fizica a platit cateva rate, dupa care, de 6 luni nu a mai achitat nimic.
Va multumesc!
Nerambursarea la data scadenta convenita de parti prin contractul de imprumut nu intruneste elementele constitutive ale vreunei fapte incriminate de legislatia penala. Nerambursarea, in cazul expus de dvs., este incalcarea unei obligatii contractuale convenite intre parti si se poate solutiona printr-o actiune la instanta de drept civil.
Nu credeti ca sunt sanse sa-l constrangem printr-o plangere penala, avand in vedere dispozitiile art.215 alin.1 si 3 din Codul penal?
Prin incheierea contractului de imprumut a indus in eroare persoana care a imprumutat, asigurand-o ca va plati la termenele asumate, fapt care nu s-a intamplat!
Din punctul meu de vedere nu este o fapta care sa intruneasca elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune. Este nerespectarea unei clauze contractuale. Daca ar fi asa cum spuneti dvs. ganditi-va cate procese ar fi pe rolul instantelor penale intre institutiile bancare si persoanele care au luat credit si nu l-au mai inapoiat ...
Act notarial
asboss28
buna ziua, daca o persoana i-a acordat niste bani cu imprumut unei alte persoane, nu i-a inapoiat la timp , dar si-a recunoscut la notariat datoria si si-a ... (vezi toată discuția)