avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de imprumut!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de imprumut!

Buna ziua.
Acum aproximativ 2 ani am luat 10.000 euro cu titlu de imprumut de la cineva, din pacate nu am reusit sa restitui intreaga suma, drept urmare am primit o instiintare de la un birou de avocatura cum ca, daca in termen de 15 zile de la data trimiteri instiintari nu restitui imprumutul biroul de avocatura va face o sesizare catre organele abilitate printr-o "plangere penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune" .
Intrebarea mea catre Dvs este, care este raspunderea pentru nerestituirea sumei datorate in termenul stabilit in contractul de imprumut?
Finca nu vad unde sa savarsit infractiunea de Inselaciune :confused:
Cel mai recent răspuns: Anonimous123 , utilizator 15:16, 4 Octombrie 2012
Domnule,
Biroul de avocatura respectiv comite infractiunea de amenintare. Fapta dumneavoastra nu este penala, neexecutarea obligatiei de plata are sanctiuni civile, in sensul ca pot fi executatesilit bunurile din patrimoniul dvs. daca exista un titlu executoriu pentru constatarea creantei creditorului dvs.

In cazul dumneavoastra s-ar putea prevala de alin. 3 al art. 215 Cod penal, respectiv ati indus in eroare imprumutatorul ca aveti posibilitatea de a restitui suma imprumutata, ca ati prezentat anumite informatii / date care aratau la momentul incheierii contractului ca aveti capacitatea de a restitui imprumutul in cuantumul si la termenele convenite. Dar toate acestea numai daca se face dovada ca ati indus in eroare.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Imprumutul nu a fost cu garantie.
La acel moment nu aveam nici o proprietate in patrimoniu, mai exact a fost un contract de imprumut "amical" sa zic asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare contract de imprumut lorefaur lorefaur Buna ziua, Imi puteti spune va rog, daca o societate poate face plangere penala impotriva unei persoane fizice pe care a imprumutat-o cu o suma de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere adinanicolle adinanicolle acum 2 ani am cumparat un autoturism cu suma de 5000 euro dintr-un targ auto din tara de la o persoana care a folosit un nume nume fals la incheierea ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere???inselaciune??? leila81 leila81 Am imprumutat o suma mare de bani unor prieteni, cu care nu am facut nici un act notarial pentru ca eram prieteni de ceva timp si chiar ii stiam niste oameni ... (vezi toată discuția)