avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat fiscal autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat fiscal autoturism

Salut
In anul 2010 am cumparat o masina. In momentul cand am facut plata masini proprietarul nu a oferit certificatul fiscal pe motiv ca are o datorie mica care trebuie sa o plateasca si ca o sa m-il dea in cateva zile !
Dupa un timp am vazut ca acesta datoreaza in jur de 2000 lei. Suma pe care nu vrea sa o achite !
(Mentionez ca acesta nu mai are nici un bun in proprietate)
Cum pot scoate certificatul fiscal fara sa platesc ?
Am sanse sa il pot scoate fara propietar?:((

Am cartea masini , certificat inmatriculare si contract de vanzare cumparare !
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: PTDaniel , utilizator 19:16, 12 Iunie 2012
Certificatul fiscal se elibereaza doar titularului de rol sau unei persoane imputernicite de acesta. Nu puteti decat sa il actionati in instanta, sentinta v-a inlocui certif fiscal, solicitand si cheltuieli de judecata. Masina ati inscris-o la impozite si taxe, urmand sa o inscrieti in politie pe numele dvs cand veti rezolva cu cert fiscal?
Va trebui sa il dau in jujdecata si sentinta imi va servi drept fiscal ! Aveti idee cat durea si cat poate costa un astfel de proces?

Multumesc !
Din ce am vazut eu personal pana devine sentinta definitiva si irevocabila, poate dura un an, poate dura doi, este in functie si de cate dosare sunt pe rol. Daca va ganditi sa ii achitati datoriile, ganditiva cum recuperati banii, ajungeti tot in instanta, aceiasi banii si timp + cei 20000 lei. Bafta!
Multumesc frumos pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligat sa platesc impozitul doar pentru ca avem adresa comuna ContSters410192 ContSters410192 Zilele trecute mama mea a mers la primarie sa scoata un fiscal pentru casa pentru a putea face succesiunea dupa bunica mea. Cand a ajuns acolo, o doamna ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto cumparat de la intermediar ContSters157988 ContSters157988 Salut, O problema cu care am vazut ca se confrunta multi. Am cumparat si eu o masina de la un intermediar din Ploiesti. El nu este trecut in cartea masinii ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare autoturism raulTM raulTM Buna ziua si LA MULTI ANI! Acum 3 luni am cumparat o masina cu contract de vanzare-cumparare si m-am inteles cu fostul proprietar sa ramana masina pe el,sa ... (vezi toată discuția)